Ontdek
Brazilië, Argentinie
en Chili

-27.293689, -69.697266

Unieke reis dwars door Brazilië Argentinie en Chili

Wat een geweldige reis gaat u tegemoet! Uw reis door Brazilië, Argentinië en Chili start in São Paulo, vanwaar u doorvliegt naar Foz do Iguaçu. U bezoekt hier zowel de Braziliaanse als de Argentijnse zijde van deze indrukwekkende watervallen. Vervolgens vliegt u vanuit Puerto Iguazu naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Hier heeft u een vrije dag om de prachtige metropool te ontdekken. Voordat u verder reist in Argentinië, gaat u eerst nog het binnenland van de staat Buenos Aires in om de ervaring van een verblijf op een echte estancia mee te maken. Vervolgens gaat u naar de prachtige omgeving van Bariloche, waar u deels over land en deels per ferry een mooie tocht maakt naar Puerto Varas, aan de Chileense zijde. Besneeuwde bergtoppen, diepblauwe meren, kristalheldere rivieren en uitgestrekte, dichte wouden. Het zijn enkele ingrediënten die het Merengebied tot een geweldige bestemming maken. Vanaf Puerto Varas rijdt u een mooie route over de Carretera Austral naar Rio Puelo, Caleta Gonzalo, Futaleufu, Puyuhuapi, Coyhaique, Puerto Guadal, Perito Moreno, El Calafate en Puerto Natales, dé uitvalsbasis om een bezoek te brengen aan het nationale park Torres del Paine. U sluit uw prachtige reis af in Santiago, de stad van de charme en cultuur van Latijns-Amerika met een interessante mix van koloniale, Victoriaanse en hypermoderne gebouwen.

Dag 1 Amsterdam – São Paulo

Vandaag vliegt u met een intercontinentale vlucht naar São Paulo. Bij aankomst wordt u door een van onze plaatselijke medewerkers welkom geheten en naar uw hotel gebracht. Hier verblijft u een nacht om de volgende dag verder te reizen naar Foz do Iguaçu, op de grens met Argentinië.

Uw hotel: Pullman São Paulo International Airport

Dag 2 São Paulo – Foz do Iguaçu

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van São Paulo gebracht waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Foz do Iguaçu. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht aan de Braziliaanse zijde van de watervallen. Foz do Iguaçu ligt op de grens van het drielandenpunt Argentinië , Brazilië en Paraguay. Met een gemiddelde hoogte van 80 meter zijn de watervallen van Iguaçu breder dan de Victoria watervallen, hoger dan de Niagara watervallen en zonder twijfel één van de mooiste schouwspelen ter wereld. Het weelderig groene nationale park waarin de watervallen en Foz do Iguaçu liggen, voegt nog een extra dimensie toe aan dit machtige schouwspel. Het geheel valt onder de UNESCO lijst van Werelderfgoederen. Uw sfeervolle hotel is als enige accommodatie gelegen in het Braziliaanse deel van het nationale park Foz do Iguaçu met direct uitzicht op de watervallen. Omdat uw hotel in het natuurpark ligt, heeft u ook de mogelijkheid om de watervallen te bekijken na sluitingstijd als de overige bezoekers weg zijn.

Uw hotel: Belmond Hotel das Cataratas

Dag 3 Foz do Iguaçu

Vandaag brengt u een bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Wanneer u van boven recht in de “Garganta del Diablo” (Duivelskeel) kijkt, begrijpt u meteen hoe dit gedeelte aan haar naam gekomen is. Hier laat de natuur haar ware aard zien. Het is echt een unieke ervaring om zo dicht op deze waterval te staan. Na het bezoek aan de Argentijnse Watervallen gaat u de watervallen van een heel ander level bezoeken. U gaat met een jeepachtige voertuig door de jungle, de omgeving verkennen, via de Sendero Vacaratia route. Na 8 km arriveert u bij de Puerto Macuco Base waar het tweede gedeelte van de tour begint. Met een bootje vaart u door de canyons van de Iguassu Rivier tot aan de watervallen. Na het bewonderen van de rustige kant van het San Martin eiland gaat u naar de Tres Mosqueteros waterval, waar de zeer indrukwekkende Braziliaanse, Argentijnse, maar ook de Duivelskeel goed te zien zullen zijn. Vervolgens vaart u langs de kust naar de waterval van San Martin waar u een onvergetelijke ervaring zal beleven, door een immens grote waterval van dichtbij de bewonderen.

Uw hotel: Belmond Hotel das Cataratas

Dag 3 Foz do Iguaçu – Puerto Iguazu – Buenos Aires

U wordt deze dag bij uw hotel aan de Braziliaanse zijde opgehaald en meegenomen naar de luchthaven op de Argentijnse zijde. Hier stapt u aan boord van een binnenlandse vlucht naar Buenos Aires. Bij aankomst op de luchthaven zult u welkom geheten worden door een van onze lokale medewerkers en wordt u naar uw hotel gebracht. Dankzij talloze winkels en boetieks, de architectuur, het culturele leven, restaurants en zijn kosmopolitische bevolking van overwegend Italiaanse, Spaanse, Franse, Duitse, Engelse, Oost-Europese, Arabische en Aziatische herkomst, staat Buenos Aires ook als ‘het Parijs van het zuiden’ bekend. De stad is een van de meest Europese van Zuid-Amerika en van het hele zuidelijk halfrond.

Uw hotel: Palo Santo Boutique Hotel

Dag 5 Buenos Aires

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Bezoek de hoogtepunten van de verschillende wijken zoals de prachtige parken in de wijk Palermo of de stijlvolle wijk Recoleta, waar het heerlijk winkelen is en waar ook het graf van Evita Peron gelegen is. Het kerkhof is sinds de inwijding in 1882 een soort kleine weergave van Buenos Aires en haar verschillende bouwstijlen. Ook de karakteristieke wijk San Telmo, de bakermat van de tango en uiteraard de volkswijk La Boca met haar kleurrijke huizen zijn zeker de moeite waard! Vanaf de heuvel van de Plaza San Martín kan men van het uitzicht over de wijk Retiro genieten. De Avenida 9 de Julio is sinds 1936 de breedste straat ter wereld — de stoepen liggen bijna 140 meter uit elkaar. Talloze oude gebouwen zijn in de jaren ’30 afgebroken om deze avenida te bouwen — behalve de statige Franse ambassade die op de hoek van de 9 de Julio en Alvearstraat overgebleven is. Het Plaza de Mayo draagt zijn naam ter ere van de stichters van de Argentijnse Republiek die hier in mei 1810 de onafhankelijkheid van het land verklaarden. Hier op dit plein met palmen, tuinen, een centraal standbeeld en historische gebouwen uit het koloniale tijdperk rondom waant u zich in een andere tijd. Hier vinden alle belangrijke betogingen plaats, bijvoorbeeld die van de Dwaze Moeders van het Plaza de Mayo die tegen de gruweldaden van het militaire bewind in de jaren zeventig protesteerden. Het Casa Rosada, gelegen aan het Plaza de Mayo, wordt door een eregarde bewaakt — om zeven uur ’s avonds halen deze soldaten de nationale blauwwitte vlag in. Het Teatro Colón met zijn Europese bouwstijl is een van de bekendste bakens van de stad en het symbool van haar culturele leven. De wereldwijd bekende instelling heeft goede akoestische eigenschappen. Het hoofdauditorium, zes verdiepingen hoog, biedt zitplaatsen voor meer dan 3500 bezoekers. Geniet van deze prachtige stad!

Uw hotel: Palo Santo Boutique Hotel

Dag 6 Buenos Aires

Vandaag bent u voor een dag de chef-kok en wordt u door Paula Comparatore, een hooggewaardeerde Argentijnse chef-kok, meegenomen op culinaire ontdekkingstocht door Buenos Aires. U wordt door Paula bij uw hotel opgehaald en samen bezoekt u een typisch Argentijnse markt, favoriet bij de lokalen en onbekend onder de toeristen, waar u inkopen gaat doen. Hier laat Paula u zien hoe ze haar vlees, fruit en groente kiest en deelt ze haar tips en ervaringen. Nadat het boodschappenlijstje compleet is neemt Paula u mee naar het El Federal Restaurant waar u deelneemt aan een geweldige kookworkshop met de ingrediënten die u eerder kocht. Paula vertelt u de geheimen van de Argentijnse keuken en vertelt hoe u de heerlijke gerechten het beste kunt bereiden. Terwijl uw gerechten in de oven nagaren geniet u van een Argentijnse lunch met goede Argentijnse wijn.
El Federal: Chef-kok Paula Comparatore opende dit restaurant in de zomer van 2000. Paula studeerde de lokale keukens van de verschillende Argentijnse regio’s en leerde koken volgens de diverse regionale technieken. In dit kleine restaurant, gelegen in de buurt van de wijk Retiro, wil Paula de smaken en producten van Argentinië terug laten komen.
Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Uw hotel: Palo Santo Boutique Hotel

Dag 7 Buenos Aires – San Miguel del Monte

Vandaag wordt u opgehaald bij uw hotel en meegenomen naar een fraaie Estancia op 125 km oftewel ongeveer 2 uur rijden van de Argentijnse hoofdstad. Op dit prachtige landgoed, ligt een historische boerderij met zes gastenverblijven. U kunt hier kennis maken met het rijke Argentijnse landleven van lang vervlogen tijden.

Uw hotel: Candelaria del Monte

Dag 8 San Miguel del Monte – Buenos Aires – Bariloche

Vanuit Candelaria del Monte wordt u naar de luchthaven van Buenos Aires gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Bariloche. Bij aankomst in Bariloche wordt u verwelkomd en naar uw hotel gebracht. Bariloche, dat voluit San Carlos de Bariloche heet, is de hoofdstad van het merendistrict. Besneeuwde bergtoppen, diepblauwe meren, kristalheldere rivieren en uitgestrekte, dichte wouden. Het zijn enkele ingrediënten die het Argentijnse Merengebied tot een geweldige bestemming maken. Naast het sprookjesachtige Nahuel Huapi meer, zijn er in deze omgeving nog talloze plekken te vinden van een ongekende idyllische schoonheid.

Uw hotel: Design Suites Bariloche

Dag 9 Bariloche – Puerto Varas

U wordt opgehaald in uw hotel en naar Puerto Pañuelo gebracht. U reist in internationaal gezelschap afwisselend over land en met ferry’s over rivieren. In Puerto Pañuelo start uw tocht die u via mooie meren en rivieren naar Puerto Blest zal leiden. U stapt in een catamaran en vaart over het Nahuel Hapi meer. Eenmaal aangekomen in Puerto Blest gaat u met de bus langs de Frías rivier richting Puerto Alegre. Vervolgens stapt u aan boord van het Ciudad de la Fé schip waarmee u over het Félix Frias meer vaart met haar rustige en ongerepte wateren met prachtige turquoise kleuren. Onderweg heeft u een schitterend uitzicht op de Tronador berg. Vanuit Puerto Frias gaat u de Argentijnse grens over door de weelderige vegetatie richting de Chileense grens bij Peulla. Geniet van de mooie vegetatie van de Cordillera de los Andes. U bezoekt het nationale park Vicente Pérez Rosales, waarbij u de watervallen van Petrohue zult bewonderen (entreegelden niet inbegrepen). De watervallen met de Osorno vulkaan op de achtergrond zullen u even stil laten staan bij al het prachtige natuurgeweld dat Chili te bieden heeft. Het nationale park van Vicente Pérez Rosales staat beken om haar weelderige flora en uitbundige fauna. Vanaf Peulla gaat u het Todos los Santos meer op, waar u kunt genieten van een prachtig zicht op de Puntiagudo bergen en de Osorno vulkaan. De trip eindigt in Puerto Varas, hier wordt u welkom geheten door een plaatselijk medewerker die u naar uw hotel in Puerto Varas zal brengen. Puerto Varas is een klein stadje, prachtig gelegen aan de zuidkant van het Llanquihue meer. U hoeft hier niets tekort te komen omdat er vele gezellige restaurantjes zitten waar u kunt genieten van een goed glas Chileense wijn en de heerlijke lokale keuken.

Uw hotel: Cumbres Puerto Varas

Dag 10 Puerto Vara

Deze dag wordt u meegenomen naar de luchthaven van Puerto Montt waar u uw huurauto ophaalt. De rest van de dag is vrij gepland, waarop u de prachtige omgeving van Puerto Varas kunt verkennen. Via de oostkant van het meer kunt u gemakkelijk het Todos los Santos meer bereiken, dat gelegen is aan de voet van de Osorno vulkaan. Bezoek ook de ruige watervallen van Petrohue, gelegen in het nationale park Vicente Perez Rosales, dat bekend staat om haar weelderige flora en uitbundige fauna. De watervallen met de Osorno vulkaan op de achtergrond zullen u even stil laten staan bij al het prachtige natuurgeweld dat Chili te bieden heeft.

Uw hotel: Cumbres Puerto Varas

Dag 11 Puerto Varas – Rio Puelo

Vandaag gaat u beginnen aan uw avontuur over de Carretera Austral. U volgt de weg naar Ensenada, waarbij u ook nog een stop kunt maken bij de watervallen van Petrohue. Via Ensenada houdt u een mooie route langs het Reloncavi fjord aan, richting het plaatsje Cochamo. Na aankomst bij het Tagua Tagua meer (El Canelo) wordt u per boot opgehaald door een medewerker van uw accommodatie. Onderweg kunt u genieten van de prachtige natuur. U verblijft in de Mitico Puelo Lodge, gelegen aan het Tagua Tagua meer, die alleen te bereiken is vanuit de lucht of vanaf het water. Bij aankomst in de lodge wordt u welkom geheten met een lekker drankje. De Mitico Puelo Lodge is gespecialiseerd in verschillende buitenactiviteiten. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over het Tagua Tagua meer en het bijbehorende Tagua Tagua park.

Uw hotel: Mitico Puelo Lodge

Dag 12 Rio Puelo

Vandaag heeft u een vrije dag gepland. Geniet van de natuur en de activiteiten aangeboden door uw lodge (tegen bijbetaling ter plaatse). U kunt deelnemen aan verschillende wandel- en mountainbiketochten, paardrijden, kajakken, vliegvissen en een excursie maken over het meer of naar de wijngaarden in de buurt. Doordat de lodge in een afgelegen gebied ligt waar zich geen andere huizen bevinden, geniet u hier optimaal van alle rust van de omgeving.

Uw hotel: Mitico Puelo Lodge

Dag 13 Rio Puelo – Caleta Gonzalo

U neemt vandaag afscheid van deze mooie plek aan het Tagua Tagua meer en reist verder naar Caleta Gonzalo. Deze dag zult u twee keer een overtocht met een ferry maken. Wanneer u aankomt bij het plaatsje Hornopirén, gaat u aan boord van de eerste ferry, langs het Cholco kanaal en de bijzondere Comau fjord. Deze oversteek duurt ongeveer 4 uur, maar u wordt beloond met prachtige uitzichten van de omgeving. Aan land rijdt u verder en gaat u vervolgens aan boord van de laatste ferry, die u naar Caleta Gonzalo zal brengen. Eenmaal aangekomen in Caleta Gonzalo rijdt u verder over de Carretera Austral tot uw accommodatie dat voorbij Puerto Cardenas is gelegen, aan de Yelcho meer (ca. 110 km / 2,5 uur rijden). Een lange dag, waarbij u wordt beloond met prachtige uitzichten!

Uw hotel: Hotel Yelcho

Dag 14 Rio Puelo – Caleta Gonzalo

Na het ontbijt volgt u de Carretera Austral verder naar het zuiden tot aan Futaleufu. Dit plaatsje ligt prachtig temidden van een groene omgeving gelegen aan de rivier Espolón en in het gebied zijn ook mooie wandelingen te maken.

Uw hotel: El Barranco

Dag 15 Futaleufu

Na het ontbijt volgt u de Carretera Austral verder naar het zuiden tot aan Futaleufu. Dit plaatsje ligt prachtig temidden van een groene omgeving gelegen aan de rivier Espolón en in het gebied zijn ook mooie wandelingen te maken.

Uw hotel: El Barranco

Dag 16 Futaleufu – Puyuhuapi

Vandaag reist u verder naar Puyuhuapi, gelegen aan de waterrand van het San Rafael meer in een niemandsland van woud, meren en gletsjers. U verblijft op een hele mooie plek aan het kristalheldere Risopatron meer, terwijl u wordt omgeven door een vrijwel ongerept gematigd regenwoud, één van de weinige ter wereld.

Uw hotel: Cabañas El Pangue

Dag 17 Puyuhuapi – Coyhaique

Over de Carretera Austral rijdt u naar Coyhaique, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Coyhaique (wat ‘kamp tussen de rivieren’ betekent) is één van de mooiste landschappen in Patagonië, omringd door de rivieren Simpson en Coyhaique en door met sneeuw bedekte bergen. De stad zelf fungeert als regionaal winkelcentrum en heeft onder andere een museum.

Uw hotel: Hotel Nomades

Dag 18 Coyhaique

Vrije dag gepland. Dit stadje ligt in een prachtige vallei en met een kleine 60.000 inwoners is het de grootste plaats en het belangrijkste zaken- en handelscentrum van de Aisén regio. Iedereen uit de verre omgeving komt hier naar toe om zijn of haar inkopen te doen. Er zijn verschillende hotels, restaurants en cafés. De vallei waar Coyhaique gelegen is, is spectaculair mooi en het kent een zeer zacht microklimaat met vrij warme zomers.

Uw hotel: Hotel Nomades

Dag 19 Coyhaique – Puerto Guadal

Vandaag rijdt u verder van Coyhaique naar Puerto Guadal. Zonder een stop te maken zou u deze route in zo’n 6 uur kunnen afleggen maar u komt onderweg zoveel moois tegen dat het haast onmogelijk is om aan één stuk door te rijden. Het eerste gedeelte van de route is geasfalteerd en leidt door het nationale park Lo Castillo. Dan rijdt u ongeveer in 4,5 uur naar Puerto Tranquillo. Langs de hoofdweg ziet u nog duidelijke sporen van de vulkaanuitbarsting van de Hudson in 1991. Vanuit Puerto Rio Tranquillo rijdt u verder naar uw lodge, op de oevers van het General Carrera meer.

Uw hotel: Mallin Colorado

Dag 20 Puerto Guadal

Deze dag kunt u genieten van de spectaculaire omgeving van het General Carrera meer. Het is het diepste meer van Zuid-Amerika en is zeer rijk aan forellen en zalmen. Het meer ligt op de grens met Argentinië en kent een Argentijns en Chileens deel. Door de Argentijnen wordt het meer ‘Buenos Aires’ genoemd. Het meer is van glaciale oorsprong en is omgeven door het Andesgebergte. Het weer in het landschap aan de oevers van het Chileense deel van het meer is over het algemeen koud en vochtig. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 9°C. U zult een heel goed beeld krijgen van de directe omgeving, een gebied met geweldige uitzichtpunten over het meer en bij zonnige dagen kunt u zelfs het noordelijke ijsveld zien liggen. U kunt vandaag erop uit trekken en de prachtige omgeving verkennen. In de omgeving zijn ongerepte wouden te vinden met unieke boomsoorten zoals Coigues, Nirres en Lengas. Het is een aanrader om een boottocht te maken op het Carrera meer naar de Marble Caves. Dit is een rotsformatie van marmer omringd door het turquoise water van het meer.

Uw hotel: Mallin Colorado

Dag 21 Puerto Guadal – Perito Moreno

U neemt afscheid van het General Carrera meer om verder te reizen naar de Argentijnse Pampa. U steekt de grens over naar Argentinië en rijdt langs de Baker rivier met helderblauw water, prachtig om te zien! Ook rijdt u door de interessante Chacabuco Vallei. Dit was oorspronkelijk één van de grootste schapenranches van de regio. U overnacht in de eenvoudige hosteria Cueva de las Manos. Deze voormalige boerderij uit 1900 is in 1995 overgenomen door de familie Molina, die in 1997 besloten om hun huis open te stellen voor toeristen. Het hotel wordt gerund door Alicia Molina en haar kinderen Natalia en Martin. Op het landgoed vindt u 45.000 hectare ongerepte natuur en bevindt zich de ‘Cueva de las Manos’ ofwel de grot van de handen, waar de estancia naar vernoemd is. In 1999 werd deze grot uitgeroepen tot World Heritage site van UNESCO. De grot bevat een uitzonderlijke verzameling van grotkunst welke tussen 13.000 en 9.500 jaar geleden is gemaakt. De grot dankt haar naam aan de diverse ‘menselijke’ handafdrukken die u hier op de muren ziet. Naast handafdrukken vindt u hier ook andere afbeeldingen zoals die van wilde dieren en voorstellingen van jacht.

Uw hotel: Hosteria Cueva de las Manos

Dag 22 Perito Moreno – El Calafate

Vandaag verlaat u echt even de bewoonde wereld. Informeer vooraf of er voldoende benzine in voorraad is onderweg. De afstand is ongeveer 700 km. Normaal gesproken kunt u onderweg tanken bij Bajo Caracoles en Tres Lagos, maar het kan zomaar voorkomen dat er onderweg geen benzine te krijgen is. De route tot aan de plaats Gobernador Gregores is inmiddels volledig verhard, alleen het traject tussen Gobernador Gregores en Tres Lago is voor 94 km onverhard. Voor de avonturiers is het echter ook mogelijk om de oude onverharde Ruta 40 te volgen, waarmee de afstand tussen de plaats Perito Moreno en El Calafate 60 km korter wordt. Dit betekent dat u na 158 km vanaf Bajo Caracoles naar rechts moet afslaan om de 29 te volgen. Hiermee komt er nog 67 km onverhard bij.
Vanaf Tres Lagos is de weg weer verhard. Het landschap is verlaten, maar bijzonder fascinerend! In het laatste gedeelte van de route heeft u geweldig zicht op het Cardiel meer met haar bijzonder groene kleur en later ook op Lago Viedma. Een bijzondere tocht! El Calafate ligt op de zuidelijke oever van het Argentino meer, 315 km van Rio Gallegos, hoofdstad van de provincie van Santa Cruz, en 80 km van de ingang naar Los Glaciares nationaal park. Vroeger waren de inwoners van het plaatsje voornamelijk bezig met het houden van schapen en het verkopen van hun wol. Naarmate de tijd verstreek werd de wolindustrie steeds minder belangrijk en verloor El Calafate zijn belang in de wolindustrie. Het dorp ontleent zijn naam aan een struik, die nog kan worden gevonden in de regio, maar niet in dezelfde hoeveelheid als vroeger. Haar vruchten behoren tot de bessenfamilie, heel klein en donkerpaars. Bezoekers kunnen de smaak ervan leren kennen via marmelade en likeuren die gemaakt worden door de mensen in het dorp. Er is een oud Tehuelche gezegde welke eindigt in de volgende zin: ‘Zij die Calafate proeven, komen daar ooit weer terug‘. U verblijft in een echte Argentijnse Estancia. Nibepo Aike. Deze accommodatie maakt deel uit van een nog echt in bedrijf zijnde Argentijnse boerderij. Estancia Nibepo Aike ligt in het nationale park Los Glaciares. De estancia is nog steeds in bedrijf en al meer dan vier generaties in handen van dezelfde familie. In Nibepo Aike krijgt u een kijkje in het leven op een authentieke estancia, temidden van een prachtige omgeving.

Uw hotel: Nibepo Aike

Dag 23 El Calafate

U gaat vandaag op eigen gelegenheid met uw huurauto naar het nationale park Los Glaciares. Dit park, dat vanwege haar bijzondere landschap toegevoegd is aan de UNESCO-lijst voor werelderfgoederen, bevat 13 grote gletsjers en ontelbare kleinere. De meest spectaculaire gletsjer hiervan is ongetwijfeld de Perito Moreno gletsjer. Deze indrukwekkende ijsmuur van 70 meter hoog en enkele kilometers breed, is één van de weinige gletsjers ter wereld die nog steeds in omvang toenemen. Naast indrukwekkende ijsmassa’s biedt het park een prachtige natuur met bijzondere boomsoorten zoals de alerce en calafate en dieren zoals de grijze vos en de guanaco. Voordat u het nationale park binnenrijdt, dient u entreegelden te betalen, ca. USD $ 40,- per persoon. Eenmaal in het nationale park krijgt u de kans om de gletsjers van dichtbij te ontdekken tijdens uw excursie ice hiking (Minitrekking). Het is een fantastische ervaring om een wandeling te maken over dé gletsjer van Patagonië en het uitzicht over de omgeving is ook zeer de moeite waard! Na afloop rijdt u zelf weer terug naar uw accommodatie.

Uw hotel: Nibepo Aike

Dag 24 El Calafate – Puerto Natales

In de ochtend kunt u het hoogtepunt van El Calafate bezoeken, de immense Perito Moreno gletsjer. Hierna rijdt u door naar Puerto Natales. De weg vandaag is een goed begaanbare, maar deels onverharde, weg. Bij helder weer kunt u tijdens deze reis zelfs vanuit Argentinië het granieten massief van Torres del Paine aan de westkant zien liggen. Ongeveer 80 km buiten El Calafate, heeft u de mogelijk om rechtsaf te slaan, op een onverharde weg. Wanneer u deze route neemt, die prima te doen is, wordt uw route 60 km korter. Deze onverharde route is ruim 50 km en aan het einde van deze weg is een T-splitsing, waarbij een tankstation gelegen is, het benzinestation van Tapi Aike. Dit is de laatste tankmogelijkheid voor Puerto Natales. Op deze T-splitsing neemt u de afslag naar rechts en volgt de weg naar de grens.

Uw hotel: NOI Indigo Patagonia

Dag 25 – 26 Puerto Natales

Deze dagen zijn vrij gepland. Vanuit Puerto Natales kunt u prima het nationale park Torres del Paine bereiken. U kunt een hele mooie ronde maken, door de ‘nieuwe’ weg naar Torres del Paine te nemen. U volgt dan de route richting de Cueva Milodon. Dit is een grot waar overblijfselen te vinden zijn van een grote prehistorische beer, die miljoenen jaren in dit gebied leefde. Daarna volgt u de onverharde weg verder naar het nationale park, dat vanwege haar unieke landschappen en natuur op de Unesco-lijst van Werelderfgoederen staat. Op deze manier komt u het park aan de westkant, bij de Serano rivier binnen. Vanaf hier kunt u het nationale park gaan verkennen, waarbij u wandelingen kunt maken naar de Grijze gletsjer, door de Franse vallei of naar het basiskamp Las Torres. Uiteindelijk kunt u dan het park weer via de oostzijde verlaten, waarna u uiteindelijk weer over een goed verharde weg terug kunt rijden naar Puerto Natales. Wanneer u de route op deze manier rijdt, dan moet u er op rekenen, dat u ongeveer 400 kilometer rijdt, dus tank voldoende voordat u weg gaat.

Uw hotel: NOI Indigo Patagonia

Dag 27 Puerto Natales – Punta Arenas

Vandaag rijdt u naar de luchthaven van Punta Arenas, waar u uw huurauto inlevert en aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Santiago. Bij aankomst in Santiago wordt u verwelkomd door een van onze lokale medewerkers en naar uw hotel gebracht.

Uw hotel: Luciano K

Dag 28 – 30 Santiago

Vrije dagen gepland. Santiago biedt de charme en cultuur van Latijns-Amerika met een interessante mix van koloniale, Victoriaanse en hypermoderne gebouwen. In het echte stadshart vindt u het centrale plein Plaza de Armas, met haar koloniale gebouwen en kathedraal, ongeveer 5 blokken ten zuiden van de rivier. Tevens vindt u het presidentiële paleis La Moneda, het Chileense Parlementsgebouw en de heuvel Santa Lucia, de plek waar deze stad gesticht is. Voor prachtige uitzichten over de stad en de Andes moet u naar de top van de Cerro San Christóbal. De stad wordt in tweeën gedeeld door de Rio Mapocho die van oost naar west door de stad slingert

Uw hotel: Luciano K

Dag 31 Santiago – Amsterdam

Uw reis door Argentinië en Chili is helaas voorbij. U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Santiago gebracht, waar u aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht naar huis.

Prijs informatie

Prijs op aanvraag

Deze reis is:

Inclusief

 • Internationale vluchten, economy class
 • Binnenlandse vluchten, economy class
 • 30 hotelovernachtingen, maaltijden zoals vermeld
 • 19 dagen huurauto (Cat. F2: Nissan X-trail of vergelijkbaar alternatief) incl.
 • basisverzekering vanuit Puerto Montt met drop-off in Punta Arenas
 • Alle transfers en excursies zoals vermeld
 • 24/7 onze back-up; lokaal en in Nederland

Exclusief

 • Aanvullende vertrekbelasting – lokaal te voldoen
 • Publieksheffing Calamiteitenfonds reizen; €2,50 per boeking
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Per boeking maken wij één factuur, op naam van de hoofdboeker. Mocht u dit anders wensen, dan brengen wij u € 25,- extra administratiekosten per factuur in rekening.