Ontdek
Griekenland

39.074208, 21.824312

In 12 dagen bezoeken jullie het historische Athene, de vreemde eend in de bijt, Syros. het lieflijke Paros en sluit af op het vulkaaneiland Santorini. Hier komen de meeste beroemde foto’s van Griekenland vandaan en zullen jullie zelf ongetwijfeld ook vele plaatjes schieten. Vanuit Santorini vliegen jullie weer terug naar huis, dit scheelt een 9 uur lange bootreis naar Athene.
Dag 1 Aankomst in Athene

Bij aankomst op de luchthaven van Athene worden jullie opgehaald en naar uw hotel gebracht. Geniet van een avondwandeling door de sfeervolle wijken Plaka en Psiri en dineer op één van de gezellige terrasjes.

Dag 2 Ter vrije besteding in Athene

De tweede dag is helemaal ter vrije besteding. Wij willen jullie aanraden om vroeg op te staan en een bezoek te brengen aan het Acropolis. Dit is voor veel mensen toch het hoogtepunt van Athene. Kunnen jullie geen genoeg van de Griekse geschiedenis krijgen, bezoek dan ook het theater van Dionysos of het nieuwe Acropolis Museum.

Dag 3 Van Athene naar Syros

Jullie worden bij het hotel opgehaald en naar de haven van Athene gebracht. Hier vertrekt de ferry naar Syros die er ongeveer 4 uur over doet. Aangekomen in de haven van Syros staat er iemand op jullie te wachten die jullie naar het verblijf brengt.

Dag 4 & 5 Ter vrije besteding op Syros

Absoluut hoogtepunt van Syros is een bezoek aan Ano Syros. Hier vormen de smalle doolhofstraatjes de weg naar de Rooms Katholieke kerk. Jullie vinden er veel pittoreske oude huisjes en een aantal gigantische bougainvillas. Bezoek verder het gemeentehuis, het meer dan 150 jaar oude Apollon Theater, de opschriften op rotsen bij Grammata en de stranden van Kini.

Dag 6 Van Syros naar Paros

Jullie worden bij het verblijf opgehaald en naar de haven van Syros gebracht. Hier vertrekt de ferry naar Paros die er ongeveer twee uur over doet. In de haven van Paros staat men jullie al op te wachten om jullie naar het verblijf te brengen.

Dag 7 & 8 Vrije besteding Paros

Bezoek op Paros het dorp Naousa, één van de meest schilderachtige vissersplaatjes van de Cycladen. In de smalle straatjes van Parikia kunnen jullie shoppen of neerstrijken op e?e?n van de terrasjes. Verder: een bezoek aan de grotten met stalagtieten en stalagmieten op het eilandje Anti Paros, het strand van Kolymbrithes of een bezoek aan het bergdorpje Lefkes.

Dag 9 Van Paros naar Santorini

Jullie worden bij het verblijf opgehaald en naar de haven van Paros gebracht. Hier vertrekt de ferry naar Santorini die er ongeveer 3,5 uur over doet. Op Santorini staat men jullie al op te wachten om naar jullie verblijf te brengen.

Dag 10 & 11 Vrije besteding Santorini

Santorini staat bekend om haar prachtige vergezichten. Menig fotograaf kan hier zijn geluk niet op. Fira en Oia zijn het populairste, laatstgenoemde is vooral in trek bij zonsondergang. Hier wordt geapplaudisseerd als de zon in de zee verdwijnt. Verder: de vulkaan met de hot springs, een ezelsrit of een klein wijnmuseum.

Dag 12 Vertrek

Jullie worden bij het verblijf opgehaald en naar de luchthaven van Santorini gebracht. Hier vertrekt het vliegtuig naar huis.

Prijs informatie

Prijs op aanvraag

Deze reis is:

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Athene/Santorini – Amsterdam met Transavia
 • Luchthavenbelasting
 • 10kg handbagage p.p.
 • Verblijf dag 1 – 3: Hotel Titania op basis van logies en ontbijt in een 3 persoonskamer
 • Verblijf dag 4 – 7: Hotel Benois op basis van logies en ontbijt in een 3 persoonskamer
 • Verblijf dag 7 – 10: Hotel Kanale’s op basis van logies en ontbijt in een 3 persoonskame
 • Verblijf dag 10 – 12: Hotel Makris op basis van logies en ontbijt in een 3 persoonskamer
 • Alle transfers en overtocht volgens bovenstaand reisschema
 • Reserveringskosten
 • Calamiteitenfonds

Exclusief

 • Ruimbagage
 • Toeristenbelasting
 • Stoelreservering
 • Reisverzekering
 • Annuleringsverzekering