Ontdek
Peru en Bolivia

-9.189967, -75.015152

Dag 1 – 2 Lima

Vandaag is het dan zo ver! Uw prachtige reis door Peru en Bolivia gaat van start. Middels een intercontinentale vlucht vliegt u naar de wereldstad en tevens hoofdstad van Peru, Lima. In Lima wordt u opgewacht door een privétransfer en naar uw hotel gebracht waar u de eerste nachten van uw reis zult verblijven.

Vanuit uw hotel kunt u de interessante hoofdstad goed verkennen. Zo kunt u een bezoek brengen aan de wijk Miraflores. Dit is een fraai voorbeeld van een wijk waarvandaan u prachtige vergezichten over de stille oceaan vindt. Hier heeft u het gevoel in een Europese stad te zijn met enkel veel Peruanen. Het is het zakelijke district en de wijk van de luxe winkels, ambassade kantoren en hotels. Het in rotsen uitgehouwen winkelcentrum Larcomar is erg bijzonder.

Of verken de wijk Barranco waar uw hotel gelegen is, een kunstenaarswijk met een zeer uitgebreide keuze aan uitgaansgelegenheden en de beste restaurants met voortreffelijk Peruviaans eten. Het is een koloniale wijk waar een van de bekendste highlights “de brug der zuchten” is.

Dag 3 – 4 Arequipa

Uw volgende bestemming is Arequipa. Middels een privétransfer gaat u naar de luchthaven van Lima, waar een binnenlandse vlucht naar Arequipa op u wacht. Middels een privétransfer wordt u vervolgens naar uw hotel gebracht.

De stad ligt op 2.300 meter hoogte en kent een zeer aangenaam klimaat. Eenmaal aangekomen in de stad zal een transfer u opwachten en u naar het hotel brengen. De komende dagen heeft u ter vrije besteding in Arequipa. Bezoek zeker het museum van Juanita de IJsprinses! Buiten dat Arequipa een mooie stad is, biedt ze ook een ideale locatie om te acclimatiseren alvorens u verder het Andes gebergte in stijgt.

Dag 5 – 6 Colca Canyon

De komende dagen maakt u een driedaagse excursie in groepsverband naar de Colca Canyon, één van de diepste canyon’s ter wereld. Het is de thuishaven van de Zuid-Amerikaanse Condor: de grootste vogel ter wereld. Om hier te komen reist u eerst via een ruige route dwars door een vicuña reservaat en langs vulkanen. Het gebied van de canyon wordt al eeuwen bewoond, en vandaag de dag vindt u in de knusse dorpjes nog altijd een overwegend inheemse bevolking bekend van de kleurenpracht in hun kledij. Tijdens uw excursie kunt u het uitzichtpunt bij Cruz del Condor bezoeken, waar u vrijwel iedere ochtend de Condors ziet zweven.

Dag 7 – 8 Puno

Vandaag eindigt uw meerdaagse excursie door de Colca Canyon en wordt u per transfer naar Puno gebracht. Een pittige route dwars door de Andes langs bergmeren en over de Altiplano (hoogvlakte). Puno is een gezellige stad aan het Titicaca meer, het hoogste bevaarbare meer ter wereld.

De volgende dag maakt u een excursie naar de drijvende Uros eilanden. Hier leven nog altijd de gelijknamige Uros indianen. De eilanden zijn gemaakt van riet en drijven op het Titicaca meer op enkele kilometers bij Puno vandaan. Bij een bezoek op de eilanden krijgt u te zien hoe de eilanden zijn opgebouwd. U krijgt uitleg over de tradities en de mensen.

Dag 9 – 10 Copacabana

Vandaag gaat u middels een privétransfer naar het busstation van Puno, waar een bustransfer naar Copacabana op u wacht. Eenmaal aangekomen op het busstation van Copacabana, wacht er een privétransfer op u die u vervolgens naar uw hotel brengt.

De volgende dag staat er een dagexcursie naar Isla del Sol & Isla de la Luna op de planning. Deze twee eilanden bezoekt u samen met een Engelssprekende gids.

Dag 11 La Paz

Vandaag reist u per privétransfer naar La Paz. Dit is de grootste stad van het land en Bolivia’s economisch, politiek en zakelijk centrum. De stad is spectaculair gelegen in een vallei die vanuit de Boliviaanse hoogvlakte steil naar beneden duikt. De Huayna Potosi vulkaan torent boven de stad uit, wat op heldere dagen een prachtig uitzicht oplevert. Zeker een bezoekje waard is de maanvallei net buiten de stad. Een kleine vallei vol bijzondere rotsformaties waar mooie korte wandelingen gemaakt kunnen worden.

Dag 12 San Pedro de Quemes

Middels een privétransfer wordt u naar de luchthaven van La Paz gebracht, waar een binnenlandse vlucht naar Uyuni op u wacht.

Vandaag begint u aan een meerdaagse excursie naar de ‘salar de uyuni’ en andere hoogtepunten van Zuidwest Bolivia, zoals ‘lago colorado, lago verde en de Dali woestijn, te ontdekken. U verblijft hierbij in verschillende accommodaties. De door mineralen gekleurde gesteenten en wateren, bijzondere rotsformaties, vulkanen en natuurlijk de immense zee van zout maken deze omgeving één van de meest surrealistische landschappen op aarde. Rondreizen in dit gebied is een volstrekt unieke ervaring. Een absolute ‘must’ voor iedere reiziger.

Zo brengt u onder andere een bezoek aan Cementerio de Trenes waar treinen uit het jaar 1890 worden gepresenteerd en aan het kleine stadje Colchani waar u getuige zult zijn van diverse ambachten zoals zoutverwerking. Ook bezoekt u het eilandje Incahuasi waar een vallei van enorme cactussen tot wel 5-6 meter hoog te vinden zijn. U eindigt de dag in San Pedro de Quemes.

Dag 13 Ojo de Perdiz

Vandaag begint u al bij tijds de tour waarbij u onder andere naar de Laguna Colorada gaat. Onderweg zult u een mooi panoramisch uitzicht hebben op de hoogvlakte van Lípez en de Salar de Chiguana doorkruisen. Bij de actieve vulkaan Ollague maakt u een stop bij het uizichtpunt die gelegen is op de grens van Bolivia en Chili. De volgende stops door de Altiplanische woestijn van Zuid-Bolivia zijn de lagunes op de hoogvlakte, zoals Cañapa, Hedionda en Honda waar u tevens ook kans heeft om flamingo’s te spotten. Na de lunch gaat u door de Siloli woestijn naar de Stone Tree en de Laguna Colorada. Tegen het einde van de dag komt u aan in uw volgende hotel waar u één nacht zult verblijven.

Dag 14 – 15 La Paz

Vandaag wordt u middels een privétransfer naar de luchthaven van Uyuni gebracht, waar een vlucht naar La Paz op u wacht. Eenmaal aangekomen op de luchthaven wordt u middels een privétransfer naar het hotel in La Paz gebracht waar u eerder heeft overnacht.

De komende twee dagen kunt u het prachtige La Paz op eigen gelegenheid gaan verkennen.

Dag 16 The Sacred Valley of the Incas

Vandaag gaat u middels een privétransfer naar de luchthaven van La Paz, waar een binnenlandse vlucht naar Cusco op u wacht. Eenmaal aangekomen op de luchthaven wacht er een privétransfer die u naar uw accommodaties in de Heilige vallei brengt.

Dag 17 Ollantaytambo

Vandaag staat u opnieuw een bijzondere dag te wachten, waarbij u allereerst naar Chinchero gaat. Vanuit Chinchero reist u verder naar de zoutterrassen bij Maras waar al honderden jaren zout wordt gewonnen. Vervolgens bezoekt u de cirkelterrassen van Moray waar u technische hoogstandjes van de agricultuur van de Inca’s te zien krijgt. Na de privé-excursie wordt u weer naar uw hotel in Ollantaytambo gebracht.

Dag 18 Machu Picchu Pueblo

Vandaag vertrekt u vanaf het treinstation van Ollantaytambo per trein naar Aguas Calientes. Vanaf het treinstation van Aguas Calientes zult u vervolgens een kort stukje lopen naar uw hotel. Iemand van het hotel wacht u op om u naar het hotel te brengen. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding om het leuke dorpje te verkennen. Houd er wel rekening mee dat u de volgende dag vroeg op moet.

Dag 19 – 21 Cusco

’s Ochtends neemt een gids u mee naar de verloren stad van de Inka’s, Machu Picchu. Het uitzicht bij zonsopgang over het complex staat bekend als één van de mooiste uitzichten ter wereld, na deze ervaring krijgt u een zeer uitgebreide rondleiding aangeboden. Ook hebben wij voor u nog een ticket opgenomen voor de Huayna Picchu, de berg die tegenover Machu Picchu ligt.

Hierna reist u per trein en transfer naar de levendige stad Cusco. Er zijn vele mogelijkheden om van Cusco en omgeving te genieten en te ontdekken. Een tocht naar de ruïnes van Sacsayhuaman of naar een Sjamanendorp zijn slechts enkele van de vele uiteenlopende opties. Cusco leent zich ook uitstekend om lekker van een terrasje te genieten of om de vele steegjes en winkelstraatjes te verkennen.

Dag 22 – 23 Einde van de reis

Uw geweldige reis door Peru en Bolivia is alweer tot een einde gekomen. U wordt middels een privétransfer naar de luchthaven van Cusco gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Lima, waarvandaan uw intercontinentale vlucht retour naar Amsterdam gepland staat. Hier zult u de volgende dag arriveren.

Prijs informatie

Prijs op aanvraag

Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class
 • Binnenlandse vluchten
 • 20 overnachtingen in bijzondere accommodaties
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle excursies zoals genoemd in en Machu Picchu.
 • Alle genoemde, benodigde privétransfers
 • Entreegelden nationale parken indien van toepassing
 • CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
 • National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Stoelreservering KLM vluchten vanaf €30,- per persoon per enkele reis
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€35,- per boeking)
 • Eventuele fooien