Ontdek
Jordanië

30.585164, 36.238414

Deze geweldige rondreis brengt u langs alle hoogtepunten van Jordanië. U ziet niet alleen de Romeinse stad Jerash, maar reist ook door naar het noordelijk gelegen Umm Qeis en de woestijnkastelen bij Azraq in het oosten. Dan door naar het hoogtepunt Petra en de Rode Zee. Hierna sluit u de reis af met een bezoek aan de Dode Zee.
Dag 1 Vlucht naar Amman

Transfer naar het hotel in Amman

Dag 2 Amman

Na het ontbijt maakt u kennis met uw Engelstalige privé chauffeur. Vandaag de hele dag de tijd voor een “rondje” Amman met de Citadel, het amfitheater en de King Abdullah moskee. Ga ‘s avonds lekker uit eten in een van de vele uitstekende restaurants in de gezellige uitgaanswijk van Amman.

Dag 3 Amman – Azraq – Amman (ca. 275 km)

De oostelijke woestijn in voor een bezoek aan een aantal woestijnkastelen en karavanserais.

Dag 4 Amman – Jerash – Uhm – Qeis – Amman (ca. 200 km)

Vandaag staat een klassiek hoogtepunt op het menu: de oude Romeinse stad Jerash. U ziet een perfect voorbeeld van hoe in de Romeinse tijd steden werden ingericht. Bezoek de hoofdstraat, de tempels en het amfitheater. Aansluitend via de groene Jordaanvallei terug naar Amman.

Dag 5 Amman – Madaba – Kerak – Petra (ca. 275 km)

De beroemde King’s Highway voert u naar het zuiden. In Madaba ziet u veel mozaïeken, waaronder de beroemde landkaart van het Heilige Land in de kerk van St. George. U treedt in de voetsporen van Mozes als u op Mount Nebo uitkijkt over Israël. Daarna een bezoek aan de burcht van Kerak, een imposante herinnering aan de Kruisvaarders. Kerak ligt in een prachtige wadi. Tegen de avond komt u aan in Petra, hoog op de lijst van het werelderfgoed. Hier overnacht u ook.

Dag 6 – 7 Petra

Twee hele dagen voor de roze-rode stad, duizenden jaren oud en in de 19e eeuw herontdekt. Na het ontbijt wandelt u door de Siq (een smalle kloof) naar de overweldigende Schatkamer Al Khazneh. Het is de start van een indrukwekkende dag: wandelend van het ene hoogtepunt naar het andere. Overnachting opnieuw in Petra.

Dag 8 Petra – Beidah – Wadri Rum (ca. 120 km)

Na een korte stop bij de indrukwekkende rotsformaties van Beidah door naar de woestijn van Wadi Rum, de meest spectaculaire van heel Jordanië. U kunt hier een jeepsafari met een 4×4 drive maken onder leiding van de Bedoeïenen waarbij u door het rulle zand van de rode woestijn rijdt en ook overblijfselen ziet van de oude beschaving. U overnacht in het woestijnkamp Sun City en geniet van het diner onder de prachtige sterrenhemel.

Dag 9 – 10 Wadri Rum – Aqaba (ca. 100 km)

Na een heerlijk bedoeïenenontbijt naar Aqaba aan de Rode Zee, waar u de komende dagen geniet van zon, zee, strand en het leven op of onder water. In de avond lekker uit eten in het gezellige centrum van Aqaba stad.

Dag 11 Aqaba – Dode zee (ca. 265 km)

Op weg terug naar het noorden reist u via de Wadi Araba naar de Dode Zee. Op het laagste punt van de aarde, meer dan 400 meter beneden zeeniveau, ligt dit extreem zoute meer. Er komen geen zichtbare levende wezens voor en u zult het extreme drijfvermogen vol ongeloof ervaren. Drijvend op uw rug de krant lezen blijft zeer ongewoon.

Dag 12 Dode zee – Amman en terugvlucht (ca. 60 km)

Transfer naar de luchthaven van Amman en terugvlucht naar huis.

Prijs informatie

Prijs op aanvraag

Deze reis is:

Inclusief

 • Retourvlucht Amman
 • Luchthavenbelasting en brandstoftoeslag
 • Transfers bij aankomst en vertrek
 • Hotels o.b.v. logies/ontbijt volgens programma; tentenkamp Wadi Rum o.b.v. halfpension
 • Vervoer naar de plaatsen zoals genoemd in de reisopzet met een airconditioned auto met Engelstalige privé chauffeur
 • Visumkosten en visumassistentie bij aankomst
 • Reisgids Jordanië

Exclusief

 • Entreegelden (ca. US$ 130 p.p., ter plaatse te voldoen of u kunt vooraf een
 • Jordan pass aanschaffen, zie www.jordanpass.jo voor meer informatie
 • Optionele jeepsafari Wadi Rum (ca. US$ 60 per jeep, ter plaatse te voldoen)
 • Overige maaltijden
 • Fooien
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten