Ontdek
Verenigde Staten

37.090240, -95.712891

Country blues and Jazz USA Deep South
Dag 1 AMSTERDAM – NASHVILLE

Je vertrekt vanuit Amsterdam en komt aan in Nashville. Na aankomst haal je meteen de auto op op het vliegveld. Nashville is de hoofdstad van de country- en westernmuziek. In de vele tentjes langs Broadway kun je kennismaken met deze Amerikaanse folklore. Broadway maakt deel uit van Music Row, het stadsdeel ten zuidwesten van downtown. Hier vind je honderden muziekbedrijven, voornamelijk gerelateerd aan countrymuziek, gospel en hedendaagse christelijke muziek. Het Ryman Auditorium is Nashvilles belangrijkste concertgebouw.

Dag 2 NASHVILLE

Echte countryliefhebbers mogen ook het Country Music Hall of Fame and Museum in Nashville niet overslaan. Vanaf het museum vertrekken dagelijks tours naar de RCA Studio B, de geboorteplaats van de ‘Nashville Sound’. Tot 1974 was Nashville de locatie van Grand Ole Opry, ‘s werelds langstlopende countrymuziekprogramma. Tegenwoordig wordt het radioprogramma verschillende malen per week live opgenomen in het Grand Ole Opry House. Wil je een live-uitzending bijwonen, zorg dan dat je op tijd (online) tickets bemachtigt. Een andere muzikale activiteit is The Johnny Cash Museum.

Dag 3 NASHVILLE – MEMPHIS

Afstand: 340 km / 210 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur

Twee legendarische personen drukten hun stempel op de stad Memphis: burgerrechtenactivist Martin Luther King en superster Elvis Presley. Daarnaast is de stad langs de Mississippi-rivier de bakermat van de bluesmuziek, een genre dat goed vertegenwoordigd wordt in de historische Beale Street. De straat zit vol met restaurants, cafés en bruisende clubs, waaronder BB Kings Blues Club.

Dag 4 MEMPHIS

Bezoek in ‘The River City’ Mempis ook de Sun Studio, waar grootheden als Elvis Presley, Johnny Cash en Jerry Lee Lewis hun hits opnamen. Vanaf het museum vertrekt een gratis shuttlebus naar het Rock ‘n’ Soul Museum en Graceland. Het landgoed van Elvis Presley biedt een uniek kijkje in het leven van de King of Rock ‘n Roll. Er zijn verschillende tours mogelijk, waarbij je onder andere Elvis’ villa, vliegtuigen, auto’s en zijn laatste rustplaats bezoekt.

Dag 5 MEMPHIS

Downtown Memphis is een vierentwintiguurs carnavalszone. Bezoekers doen zich hier tegoed aan oliebol-achtige lekkernijen, biertjes voor onderweg en absorberen oneindige hoeveelheden muziek. Je zult de locals hier niet snel tegenkomen. Wil je iets van de plaatselijke geschiedenis te weten komen, bezoek dan het National Civil Rights Museum. De grote collectie draait om de strijd die de Afro-amerikanen voerden voor gelijke rechten, voornamelijk onder leiding van Martin Luther King. Onder Downtown vind je het Stax Museum of American Soul Music.

Dag 6 MEMPHIS – NATCHEZ

Afstand: 500 km / 310 mijl || Reistijd: ongeveer 5 uur

Natchez is de oudste nederzetting aan de Mississippi-rivier. Hier vind je geen pretparken, industriële kades of extreem toeristische trekpleisters. Maar wel wandelroutes en het historische Downtown. Begin je bezoek bij het Natchez Visitor Center, waar je plattegronden en brochures over activiteiten in de omgeving kunt ophalen. Maak vervolgens een wandeling langs de weidse waterkant, volg een wandelroute door het historische Downtown of duik in een van de kunstgalerijen. Ook leuk: Vaar met een raderboot over de Mississippi! Er is genoeg te beleven.

Dag 7 NATCHEZ – NEW ORLEANS

Afstand: 270 km / 170 mijl || Reistijd: ongeveer 3 uur

New Orleans (‘The Big Easy’) is een stad met vele gezichten. Zo is het de bakermat van de jazz, heeft het een multicultureel en tolerant karakter, zijn er veel plantagehuizen uit vroegere tijden en vind je er veel achttiende- en negentiende-eeuwse architectuur. De oudste en bekendste wijk is French Quarter, met een wirwar van gezellige straten met cafés, musea en muziekclubs en typisch Spaanse gebouwen, balkons en pleintjes.

Dag 8 NEW ORLEANS

In French Quarter bezoeken veel toeristen Bourbon Street, waar je elk moment van de dag terecht kunt in bars, restaurants en souvenirshops. Jackson Square daarentegen is het historische hart van de wijk. Het mooie park bestaat deels uit een groot plein met historische gebouwen, zoals de St. Louis Cathedral, de Cabildo (waar de Louisiana Purchase getekend werd en tegenwoordig het Louisiana State Museum gevestigd is) en de Presbytere, een museum over Mardi Gras.

Dag 9 NEW ORLEANS

Mardi Gras, oftewel ‘Vastenavond’, is de laatste dag van carnaval. Elk jaar trekken duizenden mensen naar New Orleans om mee te feesten. De dag valt in februari of maart en staat in het teken van grote optochten met kostuums, paradewagens en muziek. In de week voor Mardi Gras zijn er ook al veel evenementen en parades. Meer informatie over Mardi Gras vind je in Mardi Gras World, een groot warenhuis waar het hele jaar door aan paradewagens wordt gewerkt. Rondleidingen zijn dagelijks beschikbaar.

Dag 10 NEW ORLEANS – GALVESTON

Afstand: 590 km / 370 mijl || Reistijd: ongeveer 6 uur

Galveston is een stad aan de Golf van Mexico. Het ligt op een schiereiland, op ongeveer een uur rijden vanaf Houston. In de stad zijn heel wat historische bezienswaardigheden. Het Bishop’s Palace is een bouwwerk uit de Victoriaanse tijd. Meer Victoriaanse huizen vind je in de wijk Strand District. Waar het, anders dan de naam doet vermoeden, wemelt van de winkeltjes en restaurants. Voor liefhebbers van de luchtvaart is het Lone Star Flight Museum een aanrader, met een verzameling vliegtuigjes uit de Tweede Wereldoorlog.

Dag 11 GALVESTON – AUSTIN

Afstand: 350 km / 220 mijl || Reistijd: ongeveer 3½ uur

Austin is de hoofdstad van de staat Texas en draagt met trots de bijnaam ‘Live Music Capital of the World’. Het kloppend hart is Sixth Street, waar je een scala aan clubs, bars en muziektentjes vindt. Een mooie bezienswaardigheid in Austin is het roze granieten Texas State Capitol, het op één na grootste capitoolgebouw van Amerika. Je kunt op eigen gelegenheid door het gebouw wandelen. Als thuishaven van de University of Texas is Austin bovendien een ware studentenstad. Er heerst een alternatieve, liberale en artistieke cultuur. De tekst ‘Keep Austin Weird’ zul je regelmatig tegenkomen op bumperstickers en t-shirts.

Dag 12 AUSTIN

De Congress Avenue Bridge in Austin trekt tussen maart en november veel bezoekers. En dat is niet voor niets, want hier huist in die periode een grote populatie guano-vleermuizen. Tijdens zonsondergang verlaten de vleermuizen met honderdduizenden tegelijk de brug, wat een spectaculair schouwspel oplevert. Bezoek ten westen van Austin ook de beroemde Hamilton Pool; een natuurlijke waterbron, omringd door kliffen en een ruisende waterval. Je mag erin zwemmen, maar je bent niet de enige die dit wil: reserveer dus vooraf een tijdslot. Niet gelukt? Niet getreurd, ook in het nabijgelegen Pedernales Falls State Park kun je een duik nemen!

Dag 13 AUSTIN

Austin heeft als bijnaam ‘Live Music Capital of the World’. Er zijn dan ook veel muziektentjes, clubs en bars. In Stubb’s Bar-B-Q is vrijwel dagelijks livemuziek te beluisteren. Dat geldt ook voor Cactus Cafe, waar akoestische muziek een romantische sfeer creëert. Ook vindt in Austin jaarlijks het SXSW Music Festival plaats, een van de grootste muziekfestivals ter wereld. Wil je het festival bijwonen, zorg dan dat je je reis plant in de maand maart.

Dag 14 – 15 AUSTIN – AMSTERDAM

Je levert de auto in en vliegt terug naar Europa. Door het tijdsverschil kom je een dag later aan in Europa.

Prijs informatie

Prijs op aanvraag

Deze reis is: