Ontdek
Ecuador en
Colombia

-1.831239, -78.183406

Luxe Ecuador, Galapagos, Amazone en Colombia reis 18 dagen

Wat een geweldige reis gaat u tegemoet! Uw reis door Ecuador en Colombia start in de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito. Quito is gelegen op ongeveer 2800 meter hoogte in de Andesvallei en is een aantrekkelijke stad met een rijk verleden en een prachtig koloniaal centrum. Vanuit Quito vliegt u naar de Galapagos eilanden. Hier verblijft in het Galapagos Safari Cam, een familiebedrijf van de founders Michael en Stephanie Mesdag. Zij werden geïnspireerd door de magie van de Afrikaanse safari camps en hebben de stoute schoenen aangetrokken deze droom op de Galapagos archipel te gaan vervullen. Deze plek is dé plek om uw zintuigen te prikkelen, de band met de natuur opnieuw aan te halen, opnieuw rust te vinden en om geraakt te worden door de magie welke alleen de Galapagos archipel kan bieden. Nadat u heeft mogen genieten van de Galapagos eilanden vliegt u terug naar Quito en wordt u meegenomen naar Haciënda Zuleta, het voormalige woonhuis van de oud-president Galo Plaza Lasso. Zuleta is een prachtige haciënda, gelegen tussen 2870 en 3050 meter boven zeeniveau, circa 110 kilometer ten noorden van Quito. Op het landgoed vindt u een pad van circa 60km, hier kunt u wandelen, vogels spotten en/of mountainbiken.

Vervolgens vliegt u naar het Amazone gebied. Het Napo Wildlife Center, waar u verblijft, biedt u het beste van twee werelden. Hier combineert u een van de meest biodiverse ecosystemen van de wereld met een van de betere lodges in het Amazonegebied van Ecuador. Ontdek het Amazone regenwoud en haar natuurlijke inwoners op een unieke manier. Via Quito vliegt u naar de Colombiaanse stad Cartagena de Indias. Deze stad is gesticht in 1533 door Pedro de Heredia. De stad gold in de 16de eeuw als belangrijke stop voor de zilvervloot.

Het koloniale hart van de stad, met haar indrukwekkende stadswal (ruim 10 km), is door de jaren heen perfect bewaard gebleven. Begrijpelijk dan ook dat dit deel van de stad in 1984 werd toegevoegd aan de Unesco Werelderfgoedlijst. In de stad hangt een zinderende Caribische sfeer. Een prachtige afsluiter van uw Unieke Reis.

Dag 1 Amsterdam – Quito

U vliegt vandaag met uw intercontinentale vlucht naar de hoofdstad van Ecuador, Quito. Hier gearriveerd wordt u welkom geheten door een van onze lokale medewerkers en naar uw hotel gebracht. U verblijft in het prachtige boutique hotel Carlota, gelegen in het historisch centrum van de stad. Het gebouw van dit hotel is gebouwd in de 19de eeuw en is sindsdien eigendom van de Carlota familie. Dit hotel heeft slechts 12 kamers, die alle sfeervol zijn ingericht en waarbij koloniale elementen worden gecombineerd met moderne gemakken voor uw verblijf.

Uw hotel: Hotel Carlota

Dag 2 Quito

Quito, gelegen op ongeveer 2800 meter hoogte in de Andesvallei, is een aantrekkelijke stad met een rijk verleden en een prachtig koloniaal centrum. Op bijna elke plek in de stad is er uitzicht op één van de vele vulkanen die de stad omringen. Het oude koloniale gedeelte van de binnenstad is door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. De kleurrijke, pittoreske straatjes, de drukke pleinen en de authentieke lokale sfeer die er hangt maken het zeker het bezoeken waard. In het nieuwe gedeelte van de binnenstad zijn er leuke winkeltjes en marktjes te vinden. U wordt door uw gids in uw hotel opgehaald en meegenomen langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de oude stad, zo bezoekt u het oude koloniale centrum van de stad, met de fraaie pleinen Plaza de la Independencia en Plaza San Fransisco.

Uw hotel: Hotel Carlota

Dag 3 Quito – Galapagos (Galapagos Safari Camp)

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Quito gebracht, waar u aan boord stapt van uw binnenlandse vlucht naar Galapagos. Bij aankomst op de luchthaven staat er een gids voor u klaar. Samen reist u naar de hooglanden van Santa Cruz, de zona alta. Hier geniet u van uw lunch bij een plaatselijke boerderij aan de westkant. U maakt kennis met de Zona alta, met het hoogste punt, genaamd Cerro Crocker, welke een aantal natuurlijke vegetatietypen kent. U vindt hier kraters, lava tunnels en u maakt kennis met de Scalesia en Guayabilo wouden. Iets ten westen van deze plek ligt een schildpadden reservaat met circa 400 schilpadden in hun natuurlijke leefomgeving. Aan het einde van de dag geniet u van een mooi zonsondergang bij uw accommodatie, het Galapagos Safari Camp. Het Galapagos Safari Camp is een familiebedrijf van Michael en Stephanie Mesdag. Zij werden geïnspireerd door de magie van de Afrikaanse safari camps en hebben de stoute schoenen aangetrokken deze droom op de Galapagos archipel te gaan vervullen. Deze plek is dé plek om uw zintuigen te prikkelen, de band met de natuur opnieuw aan te halen, opnieuw rust te vinden en om geraakt te worden door de magie welke alleen de Galapagos archipel kan bieden. Het Galapagos Safari Camp is een exclusieve accommodatie in de directe nabijheid van een schildpadden reservaat met een panoramische uitzicht op de Stille Oceaan.

Uw hotel: Galapagos Safari Camp

Dag 4 – 5 Galapagos (Galapagos Safari Camp)

Deze dagen gaat u vroeg uit de veren om de omliggende eilanden per boot per verkennen. Hieronder vindt u een beschrijving van de deze eilanden. Welke eiland(en) u uiteindelijk bezoekt wordt bekendgemaakt tijdens uw verblijf.
North Seymour: dit eiland ligt ten noorden van het eiland Baltra. Het eiland heeft een oppervlakte van maar 1,9 km2 en is nagenoeg vlak. Op dit eiland zijn broedkolonies van de fregatvogels, de blauwvoet Jan-van-Gent vogel en de zwaluwstaartmeeuw te vinden. Om indruk te maken op de vrouwelijke fregatvogels zal het mannetje zijn felrode keelzak opblazen. Om nog meer op te vallen zullen ze gaan rondvliegen in de omgeving van het vrouwtje. U kunt zich voorstellen dat dit minder gemakkelijk gaat met een opgeblazen keelzak, omdat ze hierdoor eerder hun balans kwijt zijn. Grappig om te zien. Ondanks de sterke stroming van de zee, is diepzeeduiken hier de moeite waard. Het onderwaterleven is interessant, evenals de kans om de vreedzame groene zeeschildpad of hamerhaai tegen te komen. Fauna: zeeleeuwen, Jan-van-Gent vogels, fregatvogels, zwaluwstaartmeeuwen, palingen, groene zeeschildpadden, hamerhaaien.

Bartolomé: dit eiland heeft een oppervlakte van slechts 1,2 km2 en het hoogste punt van dit eiland ligt op 114 mtr. Dit punt is te bereiken via een pad lopend door een bijna surrealistisch landschap en langs recente tekenen van vulkaanerupties. Deze wandeling is de inspanning meer dan waard, want vanaf dit punt heeft u een schitterend uitzicht op de beroemde “Pinnacle Rock”. In 1993 heeft men een trap aangelegd op dit pad, want door het grote aantal bezoekers begon het pad sterk te eroderen. Het strandje bij de Pinnacle Rock is een ook een bezoek waard. Hier komen de groene zeeschildpadden, van december tot april, aan land om te zonnen. Dit is bijzonder, omdat op andere plaatsen de schilpadden alleen ’s nachts aan land komen om eieren te leggen. Overdag zullen ze niet snel uit het veilige water komen. Snorkelen is hier bijna een “must”. Met enig geluk is de “Moorish Idol” te zien, dit is de mooiste vis uit de wateren van deze archipel. Fauna: zeeleeuwen, Jan-van-Gent vogels, bruine pelikanen, tropische vissen, groene zeeschildpadden, Moorish Idol vissen.

Plazas: Eigenlijk is hier sprake van 2 eilanden, Plaza Norte en Plaza Sur. Alleen Plaza Sur, het zuidelijkste, grootste, eiland wordt bezocht door toeristen. Dit eiland heeft veel te bieden. De flora en fauna van dit eiland zullen u doen verbazen. Dit eiland is vooral bekend vanwege de vele landleguanen die op het eiland leven. Wanneer u iets verder van de kust bent, lijkt het alsof u de film “Jurassic Parc” binnenstapt, u staat dan namelijk oog in oog met de schitterende groen, geel, oranje landleguanen. Dit alles omgeven door de zandstranden, de mooie schijfcactussen, rode sesuviumstruikjes en op de achtergrond die bijzonder blauwe zee. Aan de kust leven mannelijke zeeleeuwen in rust. De strijdlustige levensstijl is alleen vol te houden voor mannetjes die in de kracht van hun leven zijn. De ouderen slijten hun laatste levensdagen in kolonies, één hiervan bevindt zich op Plaza Sur. Het is opzienbarend om te zien hoe de zeeleeuwen en leguanen met elkaar om gaan. Ze spelen met elkaar als ware kameraden. Óók dit eiland heeft de vogelliefhebbers iets te bieden. Op dit eiland is het zogenaamde “birdwatcher’s paradise” te vinden, een zeer steile klif, vol met zwaluwstaartmeeuwen, gemaskerde Jan-van-Gent vogels, blauwvoet Jan-van-Gent vogels, tropische rode snavel vogels, fregatvogels, pelikanen en Audubon pijlstormvogels. De meeuwen, eeuwige partners, zijn hier altijd aan het knuffelen en nestelen met elkaar. Fauna: tropische vogels, zeeleeuwen, landleguanen, fregatvogels, Jan-van-Gent vogels, pelikanen, Audubon pijlstormvogels.

Santa Fé: dit is een klein en droog eilandje met een oppervlakte van 24 km2. Het hoogste punt ligt op 259 mtr. Het eiland ligt tussen de eilanden Santa Cruz en San Cristobal. Nergens ter wereld is de Santa Fe landleguaan te vinden. Met wat geluk ziet u deze hier. De Santa Fe landleguaan behoort tot een andere soort dan de landleguaan van de andere eilanden. In het hoogland is de Galapagos duif én de Galapagos havik een normale verschijning. Santa Fe is ook een goed eiland voor het snorkelen, want het water in de kleine beschutte baaien is hier mooi lichtblauw door de bodem van wit koraalzand. Fauna: fregatvogels, Galapagos havik, Santa Fe landleguanen, manta roggen, zeeleeuwen, Galapagos duif.

Uw hotel: Galapagos Safari Camp

Dag 6 Galapagos (Galapagos Safari Camp)

Na het ontbijt wordt u meegenomen naar de Cerro Mesa krater, gelegen op ca. 490 meter boven zeeniveau, vanwaar u geniet van mooie uitzichten over de grootste krater van het eiland Santa Cruz. Daarnaast vindt u hier exotische planten en maar liefst zeven unieke Darwinvinken en de bijzondere zangvogel, de rode tiran. Na de lunch maakt u kennis met het strand van Garrapatero, waarbij u het prachtige contrast ziet tussen mangroves, zwarte lava, witte zandstranden en turquoiseblauwe water, en zelfs en flamingo lagune. Desgewenst kunt u hier nog kajakken of mountainbiken.

Uw hotel: Galapagos Safari Camp

Dag 7 Galapagos – Quito – Hacienda Zuleta

U geniet van uw laatste zonsopgang op de Galapagos eilanden vanuit de observatie toren. Hierna wordt u naar de luchthaven gebracht vanwaar u een binnenlandse vlucht neemt naar Quito. Hier gearriveerd wordt u welkom geheten door een van onze lokale medewerkers en naar uw hotel in het plaatsje Otavalo gebracht. U verblijft in Haciënda Zuleta, het voormalige woonhuis van een president. Zuleta is een prachtige haciënda, nog altijd eigendom van de Galo Plaza familie. Galo Plaza was president van Ecuador van 1948 tot 1952. De haciënda is nog altijd in bedrijf als volwaardige boerderij, op een immens landgoed. Men produceert hier een breed scala aan producten, zoals 5000 liter melk per dag, kazen, gerst, quinoa, aardappelen, tarwe, artisjokken, organische groenten, hummus en hout. Op de boerderij heeft men een diversiteit aan vee, waaronder koeien, schapen en paarden. Wat kunt u hier doen? Vanzelfsprekend is dit een heerlijke locatie waar u even kunt bijkomen van uw intercontinentale vlucht en het tempo van alledag. De familie is zeer gastvrij en zullen alles in het werk stellen u hier een aangenaam ontspannen verblijf te geven. De haciënda is ook een prima uitvalsbasis om de rest van de omgeving te verkennen.

Uw hotel: Haciënda Zuleta

Dag 8 – 9 Hacienda Zuleta

Deze dagen zijn vrij gepland. De temperatuur overdag is 20-25 graden met een lage luchtvochtigheid. Tijdens een heldere nacht kan het hier behoorlijk afkoelen; dan is het heerlijk om plaats te nemen voor de open haard met een warme kop thee! De haciënda is nog altijd in bedrijf als volwaardige veehouderij / boerderij, op een immens landgoed. Men produceert hier een breed scala aan producten, met inbegrip van 5000 liter melk per dag, kazen, gerst, quinoa, aardappelen, tarwe, artisjokken, organische groenten, humus en hout. Op de boerderij heeft men een diversiteit aan vee, waaronder koeien, schapen en paarden. Ongeveer 10 jaar geleden heeft de familie de haciënda opengesteld voor een beperkt aantal toeristen. De standaard kamers zijn in het hoofdgebouw en zijn prachtig ingericht. Sommige hebben vanuit de kamer toegang tot een binnenplaats. Wat kunt u hier doen? De familie is zeer gastvrij en zullen alles in het werk stellen u hier een aangenaam ontspannen verblijf te geven. De haciënda is ook een prima uitvalsbasis om vanuit hier de rest van de omgeving te gaan verkennen. Zo kunt u hier:

 • Paardrijden
 • Wandelingen maken
 • Vogels spotten
 • Een bezoek brengen aan de Andean Condor Huasi Project. Hacienda Zuleta heeft nationale én internationale erkenning mogen ontvangen voor hun inzet in het behoud van de Andes condor vogel van Ecuador. Dit condor rehabilitatie project ligt op circa 5 km van het hoofdgebouw van de Hacienda en het is zeker de moeite waard hier eens naar toe te wandelen of fietsen tijdens uw verblijf. Condor Huasi is prachtig gelegen in een vallei en omringd door inheems bos. Condor Huasi heeft als enige in Ecuador een vergunning voor reproductie en het uitzetten van de condor vogel. Er leven hier 8 condors in gevangenschap en met een beetje geluk ziet u hier in de nabijheid de wilde condors vliegen of misschien zelfs landen op de volière.
 • Een bezoek brengen aan Otavalo. De stad dankt haar naam aan de ‘Otavalieno’ indianen. Deze inheemse indianen zijn er in geslaagd hun eigen cultuur en identiteit te behouden en deze aan te passen aan de huidige tijd. Zij hebben de textielnijverheid gemoderniseerd en zo is er welvaart voor de gemeenschap ontstaan. Uiteindelijk hebben de indianen het oorspronkelijke land terug kunnen kopen van de grootgrondbezitters. Otavalo heeft een welvarend, vrolijk én bovenal kleurrijk straatbeeld. De stad staat bekend om de lokale markt(en) met veel handwerk, leerbewerking, houtsnijwerk en textiel. Het toerisme is een belangrijke bron van inkomsten.

Uw hotel: Haciënda Zuleta

Dag 10 Hacienda Zuleta – Quito / Atlanta

U reist verder naar het Amazone gebied. Het Napo Wildlife Center, waar u verblijft, biedt u het beste van twee werelden. Hier combineert u een van de meest biodiverse ecosystemen van de wereld met een van de betere lodges in het Amazonegebied van Ecuador. Ontdek het Amazone regenwoud en haar natuurlijke inwoners op een unieke manier. Via Quito vliegt u naar de Colombiaanse stad Cartagena de Indias. Deze stad is gesticht in 1533 door Pedro de Heredia. De stad gold in de 16de eeuw als belangrijke stop voor de zilvervloot.

Uw hotel: Hotel Carlota

Dag 11 Quito – Amazone

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Quito gebracht. In Quito neemt u het vliegtuig naar Coca, dit is een 30 minuten durende vlucht over het oostelijke deel van het Andesgebergte. U wordt vanaf de luchthaven meegenomen en reist u naar Port Francisco de Orellana. Vanaf hier gaat u verder per boot, waaronder een kanotocht langs de Napo rivier. Dit is inclusief een lekkere lunch. Onderweg kunt u verschillende vogels spotten, waaronder reigers en ijsvogels. U zult hierna een kleine stop maken om daarna verder te gaan met de kano. U peddelt langs een smalle kreek die aangesloten is aan een meer waaraan de lodge gelegen is. Er is een grote mogelijkheid dat u apen ziet een grote vogels zoals toekans, papegaaien en ara’s kunt bewonderen. Laat in de middag komt u aan bij de lodge, vanwaar u een overweldigend uitzicht over het Anangu meer heeft. Na een welverdiend diner gaat u op zoek naar kaaimannen en observeert u de natuurlijke nachtelijke geluiden.

Uw hotel: Napo Wildlife Center

Dag 12 – 13 Amazone

Deze dagen heeft u tijd om de spectaculaire omgeving van het Napo Wildlife Center te verkennen. U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan de activiteiten die worden aangeboden door de logde. Bezoek bijvoorbeeld de klei wanden waar diverse vogels, zoals papegaaien, parkieten en ara’s zitten. Breng een bezoek aan de inheemse Kichwa gemeenschap van Añangu. En maak tochten over de Napo rivier waar u de kans heeft om verschillende dieren te spotten, zoals het pygmee zijdeaapje, de reuzen rivierotter en diverse vogelsoorten.

Uw hotel: Napo Wildlife Center

Dag 14 Amazone – Quito

Vandaag vertrek u weer vroeg met de kano naar de Napo rivier. Na twee uur komt u aan in Coca. Vanaf Coca neemt u het vliegtuig terug naar Quito. Hier wordt u welkom geheten en meegenomen naar uw hotel.

Uw hotel: Hotel Carlota

Dag 15 Quito – Cartagena

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Quito gebracht vanwaar u een lokale vlucht neemt naar Cartagena. Eenmaal hier aangekomen wordt u naar uw hotel gebracht. U verblijft in het Hotel Sofitel Santa Clara, een prachtig hotel in een voormalig klooster (1621). Het hotel is gelegen in het hart van de historische stad. Het voormalige klooster is gerestaureerd in klassiek koloniale stijl zoals u in Cartagena veel tegen komt. De rijke historie en de Franse kunst, de decoratie van het hotel, maakt dit een bijzonder mooie accommodatie.

Uw hotel: Hotel Sofitel Santa Clara

Dag 16 Cartagena

Vrijde dag gepland. Zonder twijfel is Cartagena de Indias één van de mooiste steden van Zuid-Amerika. De stad is in 1533 gesticht door Pedro de Heredia en gold in de zestiende eeuw als belangrijke stop voor de zilvervloot. Het koloniale hart, met haar indrukwekkende stadswal is perfect bewaard gebleven. In de stad hangt een zinderende Caribische sfeer. In de namiddag, wanneer de temperatuur zakt, komt de stad tot leven. Begin met een heerlijke cocktail in café del mar op de oude stadswal terwijl de zon aan de horizon in zee verdwijnt en slenter daarna door het centrum, op zoek naar een goed restaurant aan één van de vele mooie pleinen.

Uw hotel: Hotel Sofitel Santa Clara

Dag 17 Cartagena – Amsterdam

In de middag wordt u naar de luchthaven van Cartagena gebracht waar u aan boord stapt van uw intercontinentale vlucht naar Amsterdam.

Dag 18 Amsterdam

U arriveert vandaag in Amsterdam.

Prijs informatie

Prijs op aanvraag

Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • 7 overnachtingen in zeer goede en bijzondere accommodaties
 • 6-daagse Galapagos cruise met alle maaltijden en activiteiten inbegrepen
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle genoemde, benodigde privé transfers
 • Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma op het vaste land van Ecuador
 • Waardebon voor de Avila Boetiek t.w.v. € 30,-

Duurzame onderdelen van uw reis:

 • CO2 compensatie voor uw vluchten (t.w.v. €20,- per persoon)
 • Bijdrage van € 10,- aan de Avila Foundation
 • Verblijf La Selva Lodge dat beschikt over een uitgebreid duurzaamheidsbeleid en o.a. meedoet aan het Pack for a Purpose initiatief
 • Verblijf Hacienda Zuleta waarmee u o.a. de Galo Plaza Lasso Foundation ondersteunt.
 • Alle Galapagoscruises zijn gebonden aan strikte duurzaamheidsmaatregelen voor o.a. water- energie- en afvalmanagement om een zo minimale impact te hebben op de ecobestemming

Exclusief

 • Upgrade Economy Comfort Class (prijsindicatie €200,- tot €300,-)
 • Upgrade Business Class (prijsindicatie €1.200,- tot €3.200,-)
 • Upgrade kamertype
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Toegangsgelden Galapagos Nationaal Park (ca. US$ 100,- contant)
 • Transit Card Galapagos-eilanden (ca. US$ 20,- contant)
 • Wetsuit huur (indien gewenst) & frisdrank en alcoholische dranken tijdens
 • Galapagos cruise.
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Stoelreservering KLM vluchten vanaf €30,- per persoon per enkele reis
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Bijdrage SGR (€ 5,- per persoon)
 • Administratiekosten (€35,- per boeking)
 • Eventuele fooien