Ontdek
Brazilië

-14.235004, -51.925280

Familiereis Brazillië met selfdrive

Dag 1 Sao Paulo

Na een intercontinentale vlucht komt u aan in Sao Paulo. Hier staat een privé transfer voor u klaar om u naar het hotel te brengen waar u deze eerste nacht zult verblijven.

Dag 2 Bonito

Een privé transfer brengt u na een goede nachtrust terug naar de luchthaven voor de doorverbinding naar Campo Grande. Hier staan twee auto’s voor u klaar om vervolgens naar het plaatsje Bonito te rijden, een plek die zijn naam eer doet! Op de route van Campo Grande naar Bonito bezoekt u Buraco das Araras, een enorme zandstenen krater waar tientallen papegaaien leven. Tijdens een relatief korte wandeling loopt u naar twee verschillende platforms waar u de vogels kunt observeren, evenals de natuur. Na deze uitstap rijdt u door aar uw accommodatie in de regio van Bonito.

Dag 3 Bonito

Bonito staat onder andere bekend vanwege zijn mooie snorkelplekken. U gaat dan ook snorkelen in het Rio Sucurí Ecological Refuge. Dit natuurpark trekt vele snorkelliefhebbers aan die in het heldere meer genieten van de aanblik van vissen en onderwaterplanten. Tevens trekt u tijdens deze excursie een speciaal wetsuit aan waardoor u heerlijk relaxed de rivier afdrijft. Het water is kraakhelder waardoor u het gevoel heeft zich te bevinden in een natuurlijk aquarium. Met de auto rijdt u naar het startpunt van de excursie.

De rest van de tijd heeft u ter vrije besteding. Bonito heeft oneindig veel te bieden qua activiteiten. Ga bijvoorbeeld rivertuben of maak een uitstap naar de Gruta Lagoa Azul. De grotten ontlenen de naam aan de knalblauwe kleur van de lagune.

Dag 4 – 6 The Pantanal

U rijdt vandaag door naar de Pantanal waar een meerdaags arrangement van start gaat. De noord en zuid Pantanal vormen samen de grootste delta ter wereld; het is een van de beste plekken van Brazilië, in feite de beste plek van het westelijk halfrond, om dieren te spotten. De dagen staan in het teken van natuur- en wildverkenning. U maakt safari’s te voet, gaat piranha vissen, een avondtour op zoek naar nachtdieren maken en paardrijden. Een heerlijke samenkomst met de natuur. Let op: de activiteiten worden met Portugees sprekende begeleiders uitgevoerd.

Dag 7 – 9 Rio de Janeiro

U verlaat de Pantanal en levert de huurauto’s in op de luchthaven van Campo Grande voor uw vlucht naar het sensationele Rio de Janeiro waar het (strand)leven 24 uur per dag draait. Rio ligt op een ca. 24 kilometer lange landstrip, ingenesteld tussen gebergte en zee; weelderig groen aan één en uitbundig blauw aan de andere kant. Een privé transfer brengt u naar uw hotel in Rio de Janeiro.

De volgende dag maakt u samen met een Engelssprekende gids een privé citytour door Rio de Janeiro. U ziet de bepalende kenmerken van Rio de Janeiro en de meest interessante bezienswaardigheden van de stad. U brengt onder andere een bezoek aan Corcovado Mountain, waar het wereldberoemde Christusbeeld hoog boven de stad uittorent. Per treintje en de 220 treden gaat u de steile berg op om aan de top te komen. Bovenop de berg wordt u dubbel en dwars beloond met een grandioos uitzicht over Rio de Janeiro. Ook zult u de Suikerbroodberg bewonderen.

De laatste volle dag in Rio de Janeiro heeft u ter vrije besteding. U kunt gaan fietsen langs de beroemde stranden van Rio of een surfles nemen.

Dag 10 Paraty

Vandaag wordt er van twee reizigers afscheid genomen. Zij hebben nog wat vrije tijd in Rio alvorens zij in de avond zullen terugkeren naar Amsterdam. Een privé transfer brengt hen naar de luchthaven.

De andere 7 reizigers worden na het ontbijt met een privé transfer langs een mooie route naar Paraty gebracht, gelegen tussen de wereldsteden Rio de Janeiro en Sao Paulo. Dit Portugees koloniaal pareltje ligt aan een paradijselijke baai waarin tientallen eilandjes met mooie stranden en dichte begroeiing liggen.

Dag 11 – 12 Paraty

Vandaag staat er een mooie boottocht van een halve dag langs de baaitjes en strandjes van Paraty op het programma. De lunch is daarbij inbegrepen.
De middag heeft u ter vrije besteding. Struin wat door de pittoreske, ongelijke straatjes van Paraty en geniet van de fijne sfeer die er hangt.

Ook de laatste dag heeft u ter vrije besteding. Ga bijvoorbeeld mountainbiken of ziplinen net buiten Paraty. Ook behoort een bezoek aan Saco de Mamangua tot de mogelijkheden. Hier kunt u een mooie wandeling maken, zwemmen, snorkelen of kayakken.

Dag 13 Vertrek

Een privé transfer brengt u terug naar Rio de Janeiro voor uw vlucht terug naar Amsterdam. Na een onvergetelijke reis door Brazilië zult u hier de volgende dag arriveren.

Prijs informatie

Prijs op aanvraag

Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door KLM op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
 • Binnenlandse vluchten zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • 11 overnachtingen in sfeervolle accommodaties
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle genoemde, benodigde privétransfers
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’, waaronder fietstour
 • Rio de Janeiro, night carioca tour, Braziliaanse en Argentijnse zijdes Iguazu watervallen en boottocht Paraty.
 • Entreegelden nationale parken gedurende het landprogramma
 • Meet & greet bij aankomst
 • CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
 • National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief

 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Stoelreservering KLM vluchten vanaf €25,- per persoon per enkele reis
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€35,- per boeking)
 • Eventuele fooien