Ontdek
Japan

36.204824, 138.252924

Dag 1 Nachtreis

Vandaag reist u naar het land van de reizende zon, Japan! U vliegt deze avond met Korean Air naar Tokyo via Seoul en arriveert de volgende dag.

Dag 2 – 6 Tokyo

(Nihon he youkoso)! Welkom in Japan! Bij aankomst op de luchthaven van Tokyo wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Hier ontvangt u de uitleg over het vervoersysteem en worden de treinkaarten en overige reisdocumenten overhandigd. Vervolgens wordt u middels een privétransfer naar uw accommodatie in Tokyo gebracht.

Het is de grootste lichtgevende futuristische metropool van Japan die 24/7 open is voor iedereen. Het is de hoofdstad van een land dat constant in voorwaartse ontwikkeling is maar zijn rijke verleden niet uit het oog verliest. Tokyo biedt kansen voor jong & oud, culinaire hoogstandjes, ontelbaar bezienswaardigheden, megastores op elke hoek, mystieke tempels, paleizen en nog veel meer.

Eenmaal aangekomen, check -in bij uw hotel en geniet de komende dagen van de Olympische Spelen.

Dag 7 Kiso Valley

Vandaag wordt u middels een privétransfer naar Tokyo station gebracht vanwaar u overstap op de trein richting Nagiso (Kiso Valley). De Kiso-vallei ligt tussen de centrale en noordelijke Alpen en ligt in de zuidwestelijke hoek van de prefectuur Nagano. Voorheen bekend als Nakasendo, speelde de vallei een belangrijke rol bij het verbinden van West-Japan met het economische centrum van Tokio tijdens de Edo-periode. Tegenwoordig staat het bekend om zijn spectaculaire natuurlijke landschappen, pittoreske dorpjes en beroemde wandelpaden. Eenmaal aangekomen bij uw accommodatie, heeft u de rest van de dag ter vrije besteding.

Optioneel Exursie: Matsumoto tour (privé, duur ca. 4uur)
Vandaag heeft u de gelegenheid om eventueel naar Matsumoto te gaan, een klein kasteelstadje omringd door rijstvelden, wijngaarden, wasabi-boerderijen en de grote Japanse Alpen. Bij aankomst in Matsumoto wordt u verwelkomd door uw Engelstalige privégids. Bezoek Matsumoto Castle, een van de enige twaalf overgebleven originele kastelen in Japan. Het onderscheidt zich door zijn zwarte buitenkant, rode boogbrug en een uitzicht op de Japanse Alpen op de achtergrond. Direct buiten het kasteelterrein ligt Nakamachi-dori, een historische handelswijk met goed bewaarde oude gebouwen, waaronder enkele pakhuizen die worden gekenmerkt door hun dikke, wit geschilderde muren.

Na de tour keert u terug naar het Matsumoto-station en stapt op de trein richting uw volgende bestemming.

Dag 8 Kiso Valley

Vandaag staat een Mt. Ontaka Hike expeditie met een specialist op het programma. Mt Ontake is een van de meest heilige bergen van Japan geweest en heeft daarom aanbidders en pelgrims aangetrokken meer dan duizend jaar. Gasten kunnen leren over de heilige wortels en ook genieten van prachtige landschappen zoals de zee van wolken en gekleurde bladeren. Onderweg kunt u stoppen om de prachtige meren en watervallen te bewonderen. Hoewel Mt Ontake de grootste vulkaan van Japan is, kunnen beginners ook deelnemen aan de activiteit en een kabelbaan nemen naar het niveau van 2.100 meter.

Keer vervolgens terug naar uw accommodatie en u heeft de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 9 Kyoto

Vandaag gaat u met een specialist paragliden in de Kiso-vallei. Later in de middag gaat u weer terug naar het station van Nagiso en neemt u vervolgens de trein naar Kyoto via Nagoya. Een assistent verwelkomt u in het station van Kyoto en begeleidt u naar uw accommodatie in Kyoto. De komende dagen heeft u ter vrije besteding.

Dag 10 Kyoto

Een dag ter vrije besteding.

Optionele Excursie: Sereniteit in de heuvels van Kyoto (privé, duur ca. 4 uur)
Begin vandaag met een rit naar Daigoji, een prachtig tempelcomplex in de oostelijke buitenwijken van Kyoto City. De afgelegen locatie van deze tempel zorgt voor een rustige sfeer die versterkt wordt door de nabijgelegen beboste berghellingen.

Er zijn een aantal culturele plekken om te zien, te beginnen met de tuin in Sanboin. Dit zorgvuldig ontworpen landschap werd in 1598 gecreëerd door de krijgsheer Hideyoshi Toyotomi, en de tuin en tempel worden beschouwd als het hoogtepunt van de weelderige Momoyama Era-stijl die tijdens zijn leven werd gevierd.

Dieper in het tempelterrein zijn andere schatten, waaronder het beroemde heiligdom van het eiland Bentendo en de oudste structuur van Kyoto: een pagode met vijf verdiepingen gebouwd in het jaar 951. Eindig uw tijd in Daigoji met een bezoek aan het Reihokan-museum om de mooie collectie van de tempel te bewonderen oudheden en standbeelden.

Loop vervolgens bij Unryu-in door de stille gebedshallen en leer over de rituelen die priesters hier nog steeds uitvoeren. Geniet van een kom warme matcha-thee in een kamer met uitzicht op een rustieke tuin terwijl de gids de fijne kneepjes van de Japanse theecultuur aan u uitlegt. Mocht de drang om te mediteren zich voordoen, dan is deze tempel een uitstekende locatie om dit te doen.

Wandel dan naar Sennyuji, een tempel met de graven van talloze Japanse keizers. Neem een ??kijkje in een prachtige verzameling boeddhistische zalen met grootschalige architectuur. Stop bij een oude bron waar pelgrims gekoeld heilig water nippen rechtstreeks van de aarde, een activiteit waar iedereen aan deelneemt.

Ga te voet verder naar het nabijgelegen Imakumano Kannonji, een tussenstop op een beroemde pelgrimsroute met 33 tempels in de hele regio. Verken het terrein en beklim vervolgens een kort pad naar de pagode op de heuvel met uitzicht op de tempel. Een prachtig uitzicht op de stad Kyoto wacht op u, de perfecte afsluiting voor het bezoek van vandaag aan deze rustige hoek van Kyoto.

Keer vervolgens weer terug naar de stad om verder te verkennen of terug naar het hotel voor wat rust en ontspanning.

Dag 11 Kyoto

Ook vandaag heeft u een dag ter vrije besteding.

Optionele Excursie: Luxe Tea Ceremony & Zen meditation
Duik diep in de beroemde Zen-cultuur van Kyoto door deel te nemen aan deze bijzondere ervaring met een thee-expert. De thee- meester, die vloeiend Engels spreekt, zal u de geheimen van theeceremonie en de rol die het speelt in het Zenboeddhisme en de tijdloze cultuur van Kyoto vertellen. Verlaat het hotel met een privévoertuig en ontmoet de gastheer bij de toegangspoort van Daitokuji, een uitgestrekt Zen-complex dat tientallen kleine tempels achter verweerde muren verbergt.

Verken een van deze tempels, geniet van de dynamische Zen-rotstuin en leer de betekenis achter het raadselachtige landschap. De rijke geschiedenis van het tempelcomplex wordt besproken, evenals de rol van de thee die speelt in de dagelijkse activiteiten van de Zen-monniken. Betreed het traditionele houten huis van de gastheer aan de rand van het tempelcomplex en begin vervolgens met de theeceremonie.

Kijk toe terwijl Matcha-thee wordt bereid en leer vervolgens van het moment en de smaak te genieten. De gastheer zoekt naar manieren voor zijn gasten om op hun eigen persoonlijke manier in contact te komen met de concepten van thee. Van de houtskool die het water verwarmt tot het verhaal achter het handwerk in elk theekopje, een focus op details maakt dit een unieke ervaring.

Na de ceremonie kunnen bezoekers vragen stellen over het ritueel en de unieke levensstijl van de gastheer. Gedeeltelijke wegen en terug naar het hotel via privévoertuig. Duur: 3 uur

Optionele Excursie: Backstreets by bike
Zie Kyoto vanuit een lokaal perspectief met een fantastische halve dag fietstocht. Fiets door het doolhof van straatjes van de stad om verborgen theehuizen te ontdekken, geisha te spotten die de weg sierlijk oversteekt en ontmoet elke keer scènes uit het Japanse dagelijkse leven.

De tour zal beginnen om 13:30 uur. Ontmoet uw gids in de buurt van Kyoto Station voor een fietsuitrusting en tour briefing voordat u de gids volgt en naar het hart van de stad fietst. Begin met een rit door Gion District, het belangrijkste geisha- en entertainmentdistrict van Kyoto. Fiets vervolgens langs Miyagawa-cho, een smal steegje met traditionele huizen genaamd machiya. Stop voor wat foto’s en bekijk deze goed bewaarde woningen en leer hoe het leven achter de deuren is. Ga verder langs het pittoreske Shirakawa-kanaal dat is bekleed met treurwilgen en passeer enkele lokale restaurants en theehuizen (ochaya) waar geisha en maiko wonen en werken.

Ga naar Hanami-koji (“bloemenkijkstraat”), de beroemdste steeg in dit gebied. Met een beetje geluk is het misschien mogelijk om een ??glimp van een maiko op te vangen terwijl ze van de ene weelderige ochaya naar de andere rent. Fiets dan weg van Gion, op weg naar het Imperial Palace Park. Volg een korte rondleiding door dit park en bekijk de site waar de voormalige woning van de keizerlijke familie stond. Het is tijd om terug te gaan naar het fietsendepot.

Volg een andere route terug, langs de Kamogawa-rivier. Deze weg is een van de meest sfeervolle van Kyoto, omzoomd met kersenbloesembomen aan de ene kant en een drukke straat met kraampjes aan de andere kant. Na deze drie uur durende fietstocht door Kyoto zet u de fietsen af ??bij het depot en keert u terug naar het hotel.

Dag 12 Kyoto

Verken vandaag een deel van Arashiyama waar de meeste toeristen nooit komen. Bezoek een aantal sites met betrekking tot het boeddhisme, de natuur, kunst en lokale ambachten. Ervaar het gevoel van een wandeling door een landelijk dorp zonder de stadsgrenzen van Kyoto te verlaten .

Arashiyama is een belangrijke toeristische bestemming in Kyoto, maar weinig bezoekers wagen zich voorbij het bamboebos en het centrale winkelgebied. Deze wandeling van een halve dag introduceert een aantal rustige locaties te midden van een rustig landschap en is perfect voor reizigers die de stad willen ontvluchten voor een paar uur wandelen door de natuur.

Middels een taxi gaat u naar Otagi Nenbutsuji, een afgelegen boeddhistische tempel met een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de stad: 1200 met mos bedekte stenen beelden gerangschikt over het tempelterrein. Deze unieke mix van religie en kunst vertelt een fascinerend verhaal in deze verborgen tempel. Vanaf hier loopt u door de zijwegen – bijna allemaal bergafwaarts – van het Arashiyama-district. Onderweg bezoekt u een aantal memorabele sites.

Geniet van de vredige sfeer in de tempel Adashi no Nenbutsuji; leer het verhaal van een onmogelijke romantiek die de schilderachtige mostuin van de Gio-ji-tempel heeft geïnspireerd; bewonder de rustieke eenvoud van Rakushisha, een bewaard gebleven 17e-eeuws huis met rieten dak, ooit de thuisbasis van een grote haiku-dichter. Blader onderweg door winkels met lokale volkskunst en charmante traditionele goederen. Stop voor een laatste theepauze in de tuin van Okochi Sanso Villa en loop dan door het beroemde bamboebos Arashiyama voordat u de centrale nadering van Arashiyama nadert. Te druk voor een selfie? Maakt u geen zorgen, want de gids heeft eerder tijdens de tour al gewezen op een geheim bamboebosje. Eindig op de hoofdstraat van centraal Arashiyama, waar de gids naar een aantal andere plezierige plekken in de omgeving kan wijzen. Vanaf hier is het gemakkelijk om met de trein of taxi terug te keren naar de stad.

Dag 13 – 14 Naoshima

Ontmoet vandaag uw assistent in de lobby van uw accommodatie, die u vervolgens naar Kyoto Station zult brengen. Hiervandaan stapt u op de trein naar Naoshima via Uno station. Naoshima is een van de kleine kunsteilanden in Seto Inland Sea, waar het driejaarlijkse festival voor hedendaagse kunst, Setouchi Triennale, wordt gehouden.

Check-in bij uw accommodatie en u heeft de komende dagen ter vrije besteding.

Dag 15 Iya Valley

Op naar uw volgende bestemming, Iya Valley. Vanuit Naoshima-pier stapt u aan boord van de veerboot naar Takamatsu. Hiervandaan neemt u de trein naar Oboke Station. Bij aankomst zal een shuttle transfer voor u klaar staan die u naar uw accommodatie brengt.

Iya-vallei is gelegen in het hart van Shikoku. Het ligt diep in de bergen op het landelijke Shikoku-eiland en is een van de drie verborgen valleien van Japan. Het is vooral beroemd om zijn wijnstokbruggen, prachtige landschappen en spannende wildwaterraften

Geniet ‘s avonds ook van de natuurlijke warmwaterbronnen die de ryokan te bieden heeft. Geniet in de avond van een Japanse kaiseki-maaltijd met meerdere gangen, bereid met seizoensgebonden ingrediënten.

Dag 16 Iya Valley

Ontmoet vanochtend uw gids bij uw ryokan en middels een privétransfer word u naar het ontmoetingspunt gebracht voor de Koboke Gorge-rafting-experience. Het Oboke-gedeelte staat boven alle andere rafttochten die in Japan worden aangeboden en is de ultieme setting voor wildwater raften. Met uitdagende graad 4 stroomversnellingen, adembenemend landschap en kristalheldere zwembaden, heeft de excursie alle ingrediënten voor een ongelooflijk rivieravontuur. De excursie duurt ongeveer 4 uur, plus een inbegrepen picknicklunch. Keer vervolgens weer terug naar uw accomodatie waar u kunt genieten van een meergangen diner en later van een ontspannen onsen – de perfecte manier om tot rust te komen na de dag vol actie.

Dag 17 Osaka

Op naar uw laatste bestemming, Osaka. Het is een grote havenstad en een druk commercieel centrum op het Japanse eiland Honshu, bekend om zijn moderne architectuur, het bruisende nachtleven en heerlijke straatvoedsel. Check vervolgens in bij uw hotel en u heeft de rest van de dag ter vrije besteding.

Optionele Excursie: Flavors of Osaka street food tour. (privé tour)
Deze food tour biedt een kijkje in de culinaire cultuur van Osaka, het hart en de ziel van de stad. Geniet van een verscheidenheid aan stijlen van de Japanse keuken in een eclectische selectie van locaties. De tour begint om 16:45 uur. Osaka is een genot voor levensgenieters. Het motto van de uitbundige inwoners van de stad is dan ook kuidaore – ‘zichzelf failliet eten’. De eerste stop zal zijn bij een straatvoedselkraam om een ??voorproefje te krijgen van wat traditioneel Japans snacks, menchi katsu. Menchi katsu is een gepaneerde en gefrituurde patty gemaakt van gemalen vlees. Ga vervolgens naar een bar om te genieten van de sfeer en proef een selectie van sake en Japanse wijn, samen met heerlijke specialiteiten van het huis. Daarna verder naar een restaurant dat gespecialiseerd is in Wagyu-rundvleesgerechten. Wagyu beef, vaak het duurste rundvlees ter wereld genoemd, is van uitstekende kwaliteit en staat op de wensenlijst van vele fijnproevers. Geniet van de in de mond smeltende texturen met een verfrissende cocktail. De laatste stop zal zijn om een ??nieuwe stijl van tempura te proberen in een eetcafe weggestopt in een klein steegje. Oude favorieten zoals garnalen tempura en meer experimentele combinaties zoals asperges tempura en kaas zijn te vinden op het menu. Neem vervolgens afscheid van de gids en keer terug naar het hotel of maak een wandeling door de buurt om de bezienswaardigheden te bekijken.

Dag 18 Einde van de reis

Het mooie avontuur door Japan is alweer tot een einde gekomen. Middels een privétransfer wordt u richting de luchthaven van Osaka gebracht voor uw vlucht naar Amsterdam, waar u op dezelfde dag arriveert.

Prijs informatie

Prijs op aanvraag

Deze reis is:

Inclusief

 • Intercontinentale retourvluchten
 • 15 overnachtingen in goede en bijzondere accommodaties
 • Japan Railpass voor 14 dagen
 • Privétransfers zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
 • CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
 • National Geographic of soortgelijke reisgids

Exclusief

 • Upgrade kamertype
 • Reis en/of annuleringsverzekering
 • Niet genoemde maaltijden en excursies
 • Stoelreservering vluchten
 • Eventuele vertrekbelasting bij verlaten bestemming
 • Bijdrage calamiteitenfonds (€2,50 per boeking)
 • Administratiekosten (€35,- per boeking)
 • Eventuele fooien