Ontdek
Kroatië

45.100000, 15.200000

National Geographic Expeditions – Privé-expeditie Kroatië

Zagreb, Plitvice Lakes National Park, Split, Dubrovnik – 9 nachten

Kroatië strekt zich uit langs de adembenemende Adriatische kust en biedt een betoverende mix van imperiale invloeden; de kusten werden ooit bestuurd door Romeinse keizers, Venetiaanse doges, Ottomanen en Oostenrijkse-Hongaren. Ontdek de diverse culturele geschiedenis van het land in de hoofdstad Zagreb, bewonder het Diocletian-paleis in Split en verken Dubrovnik; voormalig maritiem middelpunt van het land. Reis per boot naar schilderachtige eilanden die net voor de kust liggen, dool langs de smaragdgroene waterpoelen van het Plitvice Lakes Nationaal Park, en steek de grens met Montenegro over om daar de magische middeleeuwse dorpjes te ontdekken die aan de oevers van de Golf van Kotor liggen.Dag 1 Zagreb

Aankomst in Kroatië
U komt aan in Zagreb, de hoofdstad van Kroatië sinds 1557. Vervolgens neemt u een transfer naar uw hotel, op een steenworp afstand van het Ban Jelačić-plein – de centrale ontmoetingsplek van de stad. Geniet op uw gemak van de rest van de dag en verken straten waar Oostenrijks-Hongaarse, barokke en brutalistische architectuur zich vermengen. Overweeg een wandeling langs de geplaveide straatjes van het middeleeuwse Gornji Grad of de bovenstad; of neem plaats op een terras om de bloeiende cafécultuur van Zagreb te ervaren.

Inclusief
• Privétransfer naar hotel Esplanade Zagreb
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 2 Zagreb

Zagreb stadswandeling
Maak een privéwandeltocht door Zagreb, beginnend bij het Lenuci Hoefijzer – een reeks onderling verbonden parken vol statige Habsburgse architectuur. Bezoek de 13e-eeuwse St. Marcuskerk en bewonder het quiltachtige pannendak en stap vervolgens de Kathedraal van de Hemelvaart van de Heilige Maagd Maria binnen om de artistieke meesterwerken binnenin te bekijken. Ga verder door de Stone Gate – de oostelijke poort naar het middeleeuwse Gradec dat ook dienst doet als religieus heiligdom – en struin dan door de kraampjes op Dolac Market. Berijd de kortste kabelbaan ter wereld naar de bovenstad van de stad en stop bij het Kroatische parlement. Geniet van een middag om op eigen gelegenheid te verkennen.

Inclusief
• Privé stadswandeling door Zagreb
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 3 Plitvice Lakes National Park

Bezoek aan Plitvice Nationaal Park
Reis naar het Nationaal Park Plitvicemeren, waar beukenbossen een kalksteenlandschap met terrassen herbergen met 16 aquamarijnmeren, die met elkaar zijn verbonden door tuimelende watervallen. Sluit je aan bij een privégids voor een wandeling langs de promenades die door het schilderachtige landschap weven en leer over de unieke geologische fenomenen die deze werelderfgoedlocatie hebben gecreëerd. Geniet vanmiddag van de tijd om het park zelf te verkennen.

Inclusief
• Privétransfer naar hotel
• Wandeling door Plitvice NP met privégids
• Overnachting inclusief ontbijt
Dag 4 Split

Reis naar Dalmatië
U gaat naar Dalmatië waar uw verkenning van de prachtige Adriatische kust begint in Split. Dit economische en administratieve centrum werd voor het eerst bewoond in de derde eeuw, toen de Romeinse keizer Diocletianus hier zijn paleis bouwde. Neem een privérondleiding door de levendige zeehaven en de oude stad, een werelderfgoedlocatie binnen de ruïnes van de oude paleismuren. Ga door de Golden Gate en stap de tempel van Jupiter binnen. Bezoek de vismarkt en bekijk vervolgens de werken van de belangrijkste moderne beeldhouwer van Kroatië in de Meštrović Gallery. Geniet van de rest van de dag om het zelf te verkennen.

Inclusief
• Privétransfer naar hotel
• Privérondleiding Split haven en oude stad
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 5 Split

Bezoek aan Hvar-eiland
Stap aan boord van een veerboot naar het charmante eiland Hvar, waarvan het stadscentrum is gebouwd door de Venetiaanse doges. Bezoek het arsenaal en de kathedraal van St. Stephen en klim vervolgens naar het Hvar-fort op de heuveltop voor een prachtig uitzicht over de rode daken van de oude stad en de sprankelende Adriatische Zee daarachter. Geniet van een proeverij van lokale wijnen, waaronder Prošek, een dessertvariëteit gemaakt van gedroogde druiven. Keer terug naar Split voor een vrije avond.

Inclusief
• Dagbezoek aan Hvar-eiland
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 6 Dubrovnik

Reis naar Dubrovnik
Neem een transfer naar Dubrovnik en stop onderweg bij Ston, de thuisbasis van een van de langste vestingwerken van Europa. Loop bovenop deze stenen muur, die over een weelderige heuvel slingert, en verken enkele van de vele torens en forten. Stap dan aan boord van een boot voor een privé-excursie naar oesterbanken op zee en geniet van een proeverij rechtstreeks uit de zee. Ga verder naar Dubrovnik en vestig u in uw hotel aan het water. Breng de rest van de dag op uw gemak door in deze prachtige stad, bekend als de Parel van de Adriatische Zee.

Inclusief
• Privétransfer naar hotel
• Boottour naar de oesterbanken in privé inclusief lunch
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 7 Dubrovnik

Dubrovnik stadstour
Geniet van een privétour van een halve dag door Dubrovnik, beginnend in de oude stad die op de Werelderfgoedlijst staat. Na het breken van de Venetiaanse Republiek in de 14e eeuw, werd de stad een belangrijke maritieme macht van het tijdperk. Maak een wandeling langs de oude stadspromenade genaamd Stradun, waag u in het prachtige klooster van het 14e-eeuwse Franciscaanse klooster en bezoek het Rectorenpaleis met zijn mix van gotische en renaissancistische architectuur.

Ga later op een kajaktocht langs het sprankelende water van de Adriatische Zee, peddel naar het nabijgelegen eiland Lokrum voor een adembenemend uitzicht op Dubrovnik, of reis per boot naar Lokrum en verken het eiland met een privégids.

Inclusief
• Stadstour Dubrovnik in privé
• Overnachting inclusief ontbijt


Dag 8 Dubrovnik

Bezoek aan Montenegro
Steek de grens over naar Montenegro en breng de dag door met het ontdekken van de prachtige Golf van Kotor, aangewezen als werelderfgoed vanwege de harmonieuze integratie van middeleeuwse architectuur in het terrasvormige landschap aan het water. Bezoek de betoverende Venetiaanse stad Perast om de vele kerken en grote palazzo’s te ontdekken. Ga verder naar de stad Kotor om het perfect bewaard gebleven centrum te verkennen, boordevol Romeinse, Byzantijnse en gotische gebouwen; en stap in de 12e-eeuwse kathedraal van St. Tryphon. Keer in de middag terug naar Dubrovnik.

Inclusief
• Dagbezoek aan Montenegro
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 9 Dubrovnik

Bezoek aan Korčula-eiland
Vaar naar het eiland Korčula en maak een privé tour door de goed bewaarde middeleeuwse ommuurde stad van het eiland – de vermeende geboorteplaats van Marco Polo. Wandel door smalle straatjes en betreed prachtige paleizen, pleinen en renaissancistische en gotische kerken. Bezoek de kathedraal van St. Mark en beklim de klokkentoren als u wilt voor een adembenemend uitzicht over de stad.

In de middag keert u weer terug naar Dubrovnik.

Inclusief
• Dagbezoek aan Korčula-eiland
• Overnachting inclusief ontbijt

Dag 10 Einde van de Reis

Vertrek vanuit Kroatië
Neem een transfer naar de luchthaven om uw vlucht naar huis te halen.

Inclusief
• Privétransfer naar de luchthaven

Prijs informatie

Prijs op aanvraag

Deze reis is:

Inclusief

• Accommodatie zoals aangegeven in de reisbeschrijving
• Privétransfers gedurende de gehele reis
• Maaltijden zoals aangegeven in de reisbeschrijving
• Dagelijkse activiteiten en excursies met privégidsen zoals aangegeven in de reisbeschrijving

Exclusief

• Vliegtickets van en naar bestemming, evenals interne vliegtickets indien van toepassing
• Reisannuleringsverzekering of een andere reisverzekering
• Visa
• Alcoholische dranken
• Fooien