Ontdek
Uganda

1.373333, 32.290275

In het kort
* Prachtige rondreis door Oeganda
* Gorilla trekking
* Chimpansee trekking
* Murchison Falls
* Queen Elizabeth National Park
* Ziwa Rhino Sanctuary

Kan individueel of..
* Internationaal gezelschap van 4-13 deelnemers, met Engelssprekende reisleiding
* Flexibele instelling is gewenst
* Inclusief vliegreis per KLM
* Jinja staat bekend om de ruige Nijl rivier, waar u kunt raften.

Dag 1 Amsterdam – Entebbe

Vandaag vliegt u naar Oeganda. Na aankomst op de luchthaven van Entebbe wordt u naar uw accommodatie gebracht voor een overnachting.

Dag 2 Entebbe – Lake Mburo National Park

Rond 08.00 uur ontmoet u uw gids en medereizigers en vertrekt u vanaf uw accommodatie en rijdt richting Lake Mburo. U arriveert in de middag in Lake Mburo National Park, bekend om het wild en de grote nijlpaarden populatie. U maakt een korte game-drive Ondanks dat Lake Mburo National Park het kleinste park van Oeganda is, leeft hier een grote hoeveelheid wild. U kampeert langs de oevers van het meer. (D)

Dag 3 – 5 Lake Mburo National Park – Bwindi National Park

Voordat u Lake Mburo National Park verlaat, maakt u een game-drive of een bush wandeling. U rijdt door een prachtig heuvelachtig landschap met vele bananenplantages. Over smalle en uitdagende bergwegen rijdt u naar Bwindi National Park, waar u drie nachten kampeert aan de rand van het woud. In Bwindi National Park beleefd u ongetwijfeld het hoogtepunt van uw safari: een trekking naar het leefgebied van de gorilla’s! In kleine groepjes maakt u op dag 4 of 5 de uitdagende tocht. U wandelt door heuvelachtig en zeer dichtbegroeid gebied, dat steil en modderig kan zijn. Afhankelijk van waar de dieren zich bevinden kan de tocht twee tot acht uur duren. Het is uiteindelijk een onvergetelijke ervaring als u de gorilla’s van zeer dichtbij kunt observeren. Op de dag dat u geen gorilla trekking maakt, maakt u onder begeleiding van een gids een wandeling naar een aantal dorpjes en gaat u op zoek naar de vele vogelsoorten die in dit woud leven. (O,L,D)

Dag 6 – 7 Bwindi National Park – Queen Elizabeth National Park

U laat de bergen en het woud achter u en rijdt naar Queen Elizabeth National Park. Dit is het leefgebied van o.a. olifanten, buffels, nijlpaarden, Oeganda kobs en boomklimmende leeuwen! Deze dagen maakt u een aantal game-drives en gaat op zoek naar deze dieren. (O,L,D)

Dag 8 Queen Elizabeth National Park – Rwenzori Mountains

Vandaag rijdt u dwars door het park en door Maramagambo Forest, waar u wellicht chimpansees ziet en vele vogelsoorten. In de middag arriveert u in de Rwenzori Mountains, ook wel bekend als de ‘Mountains of hte Moon’. Nadat het camp is opgezet maakt u een wandeling naar diverse dorpjes en door het woud naar de Rwenzori Lookout Point. Vanaf hier geniet u van een geweldig uitzicht over de bergen en het tropische woud. Ondanks de ligging nabij de Evenaar zijn de bergtoppen vaak besneeuwd! (O,L,D)

Dag 9 – 11 Rwenzori Mountains – Murchison Falls National Park

Een vroeg vertrek vandaag. U rijdt door groene valleien met theeplantages naar Murchison Falls National Park. In de ochtend op dag 10 maakt u een begeleide wandeling en gaat op zoek naar chimpanzees. Vervolgens bezoekt u de Murchison Falls, een dunne kloof waardoor de Nijl rivier zich 40 meter in de Rift Valley stort. Tevens staan er deze dagen game-drives op de planning. (O,L,D)

Dag 12 Murchison National Park – Ziwa Rhino Sanctuary

U staat vandaag wederom vroeg op en maakt een cruise over de Nijl. Houdt uw ogen open voor zeldzame vogels, waaronder de Shoebill ooievaar. Na de cruise rijdt u richting het Ziwa Rhino Sanctuary waar u kampeert. (O,L,D)

Dag 13 Ziwa Rhino Sanctuary – Jinja

In de ochtend kunt u (optioneel) een begeleide wandeling maken in het sanctuary. Tijdens de wandeling kunt u de neushoorns tot zeer dichtbij benaderen, een bijzondere ervaring! Vervolgens rijdt u naar Jinja voor uw laatste overnachting. (O,L)

Dag 14 – 15 Jinja – Entebbe – Amsterdam

Na het ontbijt heeft u tijd voor een optionele activiteit. Wat dacht u bijvoorbeeld van raften? Rond 14.00 uur verlaat u Jinja en rijdt naar Entebbe, waar uw tour eindigt. Op dag 15 komt u in de ochtend aan.

Prijs informatie

Prijs op aanvraag

Deze reis is inclusief:

Vluchten

Vlucht Amsterdam – Athene met Transavia
Vlucht Santorini – Amsterdam met Transavia
10kg handbagage p.p.

Verblijven

Verblijf dag 1 – 3: Hotel Titania op basis van logies en ontbijt in een 3 persoonskamer
Verblijf dag 4 – 7: Hotel Benois op basis van logies en ontbijt in een 3 persoonskamer
Verblijf dag 7 – 10: Hotel Kanale’s op basis van logies en ontbijt in een 3 persoonskame
Verblijf dag 10 – 12: Hotel Makris op basis van logies en ontbijt in een 3 persoonskamer

Transfers

Alle transfers en overtochten volgens bovenstaand reisschema

Overig

Luchthavenbelasting
Reserveringskosten
Calamiteitenfonds