Ultieme
Vietnam
Experience

14.058324, 108.277199

Een bijzonder veelzijdige reis met tal van schitterende bezienswaardigheden. Volop overgoten met de geuren, kleuren en belevingen van Azië. In een gebalanceerd tempo doet u veel indrukken op en valt u van tijd tot tijd van de ene in de andere verbazing. Het inmiddels erg drukke Halong Bay is en blijft een must. En alles wat daartussen ligt zijn plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn, zeker de sfeer van het pittoreske Hoi An! Vervolgens verder naar het levendige Ho Chi Minh City dat met zijn brede boulevards ook wel het Parijs van Zuid oost Azië wordt genoemd. In deze omgeving brengen we een bezoek aan de indrukwekkende cu-chi tunnels en de levendige Mekong Delta. Een prachtige reis die veel herinneringen met zich mee zal brengen.
Dag 1 Hanoi

Na aankomst om …. (NTB) en verwelkoming door uw gids volgt de transfer (45 min) naar uw hotel. Later op de dag, in de late namiddag, maakt u een fietstocht (cyclo fiets taxi tocht) door het oude stadsgedeelte van Hanoi. Deze 36 ambachtsstraten zijn zo’n 500 jaar geleden ontstaan toen de mensen van de omliggende dorpen zich in de stad kwamen vestigen. Elke straat is nog steeds gespecialiseerd in 1 bepaald product, zij het dan niet meer dezelfde producten van toen. U hoeft gelukkig niet zelf door het dolle verkeer te fietsen, want dat doet de cyclo chauffeur voor u. Daarbij heeft u alle tijd om gedurende een uur het voor onze begrippen chaotische verkeer gade te slaan, maar ook de mensen die langs de straat rustig verder weken alsmede de oude lange en smalle huizen, die zo typisch zijn voor de stad Hanoi. Na de fietstocht kunt u nog een wandeling maken in deze unieke wijk.

Overnachting in het Sunway Hanoi Hotel ****(superior room)

Dag 2 Hanoi – Halong

Na het ontbijt worden we om 08:15 opgehaald en reizen we naar Halong Bay ( 165 km, ongeveer 4 uur rijden). Vandaag bezoeken we namelijk de meest beroemde bezienswaardigheid in Vietnam, het plaatselijke 8e Wereldwonder Halong Bay. Hiervoor sluiten we vandaag aan bij een klein internationaal gezelschap van maximaal 16-32 personen. De rit er naar toe is in totaal 165 km. Halverwege wordt een half uur gestopt voor koffie en we bereiken tegen de middag Halong Bay.

We gaan aan boord van de junk voor een onvergetelijke tocht door de baai. Na de lunch, op de junk, wordt nog een tussenstop gemaakt voor een bezoek aan de Surprising Cave, de grootste van de vele grotten in Halong.
Van de grot gaan we verder naar het nabijgelegen Titov eiland waar we eventueel de gelegenheid hebben om te zwemmen. Ook kunt u de 419 treden beklimmen naar de top vanwaar u een 360 graden spectaculair uitzicht hebben op Halong Bay. Diner en overnachting aan boord van Bai Tho Junk.

Dag 3 Halong – Hanoi

In de ochtend genieten we volop van onze tocht op het water waarbij we een bezoek brengen aan de kleurrijke grotten. Ook is er tijd om te zwemmen en te relaxen bij de prachtige afgelegen stranden. In de middag rijden we weer terug naar Hanoi. In de namiddag arriveert u rond 3 uur in de middag weer bij uw hotel. Streeffood Tour in de vroege avond.

Overnachting in het Sunway Hanoi Hotel ****
(superior room)

Dag 4 Hanoi – Ninh Binh

Bezoek aan Ba Dinh square, het politieke hart van de hoofdstad. We bezoeken eerst het mausoleum van Ho Chi Minh. Ho Chi Minh wordt nog steeds door de hele Vietnamese bevolking op handen gedragen. Hij is de man die het verzet heeft georganiseerd tegen de Franse koloniale bezetter, de onafhankelijkheid heeft uitgeroepen op 2 september 1945 en wordt beschouwd als de man die het land heeft bevrijd na meer dan 1000 jaar overheersing door de Chinezen en de Fransen. Hij werd de eerste president en overleed in 1969 tijdens de Amerikaanse Oorlog. Zijn lichaam is gebalsemd en opgebaard in het mausoleum. In het complex bezoekt u ook het oude paleis van de Franse gouverneur van Indochina (Laos-Cambodia-Vietnam), de prachtige tuin met de simpele paalwoning waar Ho Chi Minh de laatste jaren van zijn leven doorbracht bij de bijna 1000 jaar oude 1-pilaar pagoda.

Vervolgens rijden we op ongeveer 2 uur tijd (90 km) naar Ninh Binh. We maken een stop in het natuur reservaat van Van Long waar we een boottocht maken door het prachtige gebied van Trang An en met wat geluk zien we kolonie delacour langurs (aapjes) die hier verblijven. Vervolgens maken we een leuke fietstocht langs en door de landerijen. Hierna rijden we naar het Ninh Binh trein station waar we de slaaptrein nemen naar Hue.

Dag 5 Hue

Na aankomst, om 09:55, in Hue volgt de transfer naar uw hotel en geniet u even later van een heerlijke brunch. Vervolgens gaan we per fiets naar de Drakenboot en maken we een 1 ½ uur durende cruise over de Perfume River naar de graftombe van Minh Mang. Daarna fietsen we, langs de rivier, verder en passeren we de Tien Mu pagode. Een prachtige tocht van ongeveer 20 km welke zal eindigen in het centrum van Hue. Uiteraard doen we het rustig aan en maken we diverse fotostops.

Overnachting in het Huong Giang Hotel ****
(deluxe riverview room)

Dag 6 Hue – Hoi An

Na het ontbijt vertrekken we om 08:30 en bezoeken we een lokale markt van Dong Ba, de ommuurde Citadel. Deze laatste is flink beschadigd maar wordt geleidelijk aan heropgebouwd en geeft toch een idee van de grandeur die er 100 jaar geleden moet zijn geweest. We sluiten Hue af met een bezoek Thien Mu Pagoda. Hierna rijden we naar Danang, een rit van 110 kilometer, maar we maken er een mooie ochtend van. Eerst gaan we naar de schilderachtige lagune van Lang Co. Na Lang Co beklimmen we de Wolkenpas. Deze pas is 496 meter hoog en vormt de natuurlijke grens tussen Noord- en Zuid-Vietnam. Keizer Minh Mang vond dit de mooiste plaats van zijn land en liet op de top een monument bouwen. Indien het weer het toelaat heeft u steeds een prachtig uitzicht over de Zuid-Chinese Zee. Langs de andere kant van de pas ziet u de stad Danang liggen. Danang is een jonge, bruisende stad en het economische hart van centraal Vietnam. Uiteindelijk volgen we de kustweg naar Hoi An (200 km) op weg naar Hoi Ann maken we een stop bij M? S?n een tempelcomplex in de provincie Quang Nam in Vietnam, 69 kilometer ten zuidwesten van de stad ?à N?ng Tijdens de dynastie van de Champa was het een keizerlijke stad en is gebouwd tussen de 4e en de 12e eeuw. Het hindoe heiligdom is een groot complex, bestaande uit meer dan 79 religieuze gebouwen, onder andere tempels en torens die onderling verbonden zijn door ingewikkelde ontwerpen van rode baksteen. Het belangrijkste gebouw is de toren die gebouwd is als woonplaats voor de goden, met name Shiva. De architectuur in My Son is één van de belangrijkste toeristische attracties in de provincie Quang Nam. In de loop van de middag arriveert u rond 6 uur bij uw hotel.

Overnachting in het Hoi An Beach Resort **** (superior room)

Dag 7 Hoi An

8:00 Vertrek. Een bijzonder leuke ochtend staat u te wachten. We vertrekken naar Fishing Village Waterways! Niet alleen heel leuk maar ook leerzaam! U maakt kennis met de traditionele visserstechniek en peddelt in een “bamboo basket boat”! Deze ochtend geeft een authentiek inzicht in de Vietnamese cultuur, de bijzonder waterwegen en het sociale leven.

In de middag stappen we op de fiets voor een relaxte fietstocht in de omgeving van Hoi An. We fietsen door kleine woongemeenschappen en langs uitgestrekte plantages. Een tocht die een goede indruk geeft van het lokale leven in Vietnam!

Overnachting in het Hoi An Beach Resort ****
(superior room)

Dag 8 Hoi An

Dag ter vrije besteding.

Overnachting in het Hoi An Beach Resort ****
(superior room)

Dag 9 Hoi An

Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar HO Chi Minh City (VN117 DADSN 1015 / 1145). Na aankomst een bezoek aan de Cu Chi tunnels (60 km, ongeveer 1 uur en 5 minuten rijden), een groot ondergronds bolwerk tijdens de oorlog door de “Viet Cong” guerillas werd aangelegd. Het is een uitgebreid complex van talloze gangen en kamers die zich regelrecht onder de Amerikaanse basis bevonden zodat het complex ook niet door de Amerikanen werd gebombardeerd. Jarenlang hield men zich verscholen en was er ondergronds als het ware een kleine stad ontstaan die zelfs over een ziekenhuis beschikte. Vervolgens een bezoek aan de plantages en gaan we, afhankelijk van wat er in dit jaargetijde wordt geoogst, een kijkje bij de boeren nemen. Ook een kijkje bij de productie van rijst-papier dat o.a. een van de ingrediënten is bij de “Vietnamese cuisine”. Eenmaal terug in Ho Chi Minh City maken we nog even een stop bij de “Notre Dam” en het oude postkantoor.

Overnachting in het Rex Saigon Hotel ****/*
(Premium room)

Dag 10 Hoi Chi Minh City

Na het ontbijt vertrekken we om 08:30 en volgen we de panoramische route naar de Mekong Delta (80 km, ongeveer 2 uur rijden). In My Tho verlaten we de auto en nemen we de boot naar “ Coconut Island”. Op het eiland maken we een korte wandeling, proeven we van het lokale fruit en nemen we een kijkje bij de lokale “handicrafts”. Vervolgens stappen we weer in de boot en varen we naar Tan Tach gemeenschap voor een bezoek aan een familie bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in het vervaardigen van kokos snacks. Daarna gaan we per paard en wagen verder naar Quoi Son voor een bezoek aan een bijen farm. Vervolgens varen we op een zogenaamde “sampan” door de smalle kanalen van de Mekong Delta. In de middag varen we per boot weer terug naar My Tho en arriveren we in de late namiddag weer in Ho Chi Minh City.

Overnachting in het Rex Saigon Hotel ****/*
(Premium room)

Dag 11 Hoi Chi Minh City

Vandaag een dag ter vrije besteding zodat u op eigen gelegenheid nog even wat inkopen kunt doen. Een bezoek aan de markt is zeker een aanrader. Of gewoon even wat uitrusten bij uw hotel.

Overnachting in het Rex Saigon Hotel ****/*
(Premium room)

Dag 12 Transfer

De reis is ten einde. Wat nog volgt is de transfer naar de luchthaven en kijk u terug op een geweldige Vietnam ervaring!

Prijs informatie

Vanaf €4575,00 per persoon
op basis van 2 personen

Deze reis is:

Inclusief

  • Intercontinentale vluchten uitgevoerd door Emirates op basis van Economy Class (upgrade mogelijk)
  • 13 overnachtingen in sfeervolle accommodaties
  • Privétransport met Engelstalige privégids/chauffeur
  • Alle maaltijden zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’
  • Alle inbegrepen excursies zoals genoemd in ‘dagelijkse informatie’, waaronder de 3-daagse Valentine Cruise, Het Rode Dao-dorp van Ban Moi en de Victoria
  • Express ervaring
  • Entreegelden gedurende het landprogramma
  • CO2 compensatie voor uw vluchten (twv €20,- per persoon)
  • National Geographic (of soortgelijke) reisgids

Standaard indien anders vermeld bij exclusief in de reissom

Exclusief

• Toeristenvisum 
• Upgrade Economy Comfort Class (prijs op aanvraag) 
• Upgrade Business Class (prijs op aanvraag) 
• Upgrade kamertype 
• Reis en/of annuleringsverzekering 
• Niet genoemde maaltijden en optionele excursies 
• Stoelreserveringen 
• Bijdrage calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking) 
• Administratiekosten (€ 35,- per boeking) 
• Eventuele fooien