Skip to main content

Ho Chi Minh City is één van de drukste steden in Azië. Het is een chaotische en drukke stad, iets wat de locals gewend zijn maar ik al reiziger wel even aan moest wennen! Wanneer je eenmaal gesetteld bent zul je je verbazen wat deze bruisende stad te bieden heeft. Van luxe hotels, tot indrukwekkende oorlogsmonumenten en het beste straat eten. Ik deel je graag mijn 5 tips wat je kan doen in deze fascinerende stad!

#1 Cu Chi tunnels

Een van de indrukwekkendste bezienswaardigheden in het zuiden van Vietnam is het voormalige tunnelcomplex van de Vietcong. Deze tunnels zitten vol historie en verhalen. De Cu Chi tunnels werden tijdens de Vietnamoorlog gebruik tegen de Amerikaans troepen. Je zult dan ook verschillende boobytraps tegenkomen, van bamboe speren die ineens uit de grond schoten tot valkuilen vol met ijzeren spijlen.

#2 Bezoek het War Remnants Museum 

Wanneer je nog meer te weten wilt komen over de Vietnamoorlog, raad ik je aan om het War remnants museum te bezoeken. In dit museum vind je een aantal indrukwekkende exposities over het dramatische verloop van de oorlog. De expositie bevat onder andere foto’s, documenten en verschillende soorten wapens. Let wel op de foto’s die in het museum hangen kunnen als schokkend ervaren worden. Ik vond het een indrukwekkend en interessant bezoek, maar werd er wel een beetje stil van. 

#3 Vul je maag met streetfood

Vietnam is een van de grootste koffie-exporteurs ter wereld. Zeker de moeite waard dus om Vietnamese koffie te proberen. Het voordeel van deze koffie is dat het goedkoop én lekker is! Overal op straat vind je tentjes en coffeeshops waar je deze lekker koffie kunt krijgen. Naast de koffie is het eten ook super lekker! Naast de dure restaurant met goed eten, zeg ik probeer de lokale gerechten op straat eens, je zult je verbazen hoe goed dit smaakt. 

#4 Bezoek lokale markten

Een van de meest bekendste markten in Ho Chi Minh is de Ben Thanh Market in District 1. Je vindt hier kraampjes, waar eten, kleding en souvenirs te koop is. Je kunt hier gemakkelijk uren doorbrengen! De lokale markten in Ho Chi Minh zijn echt een bijzondere ervaring, zo krijg je een fijn kijkje in het lokale leven van de inwoners. De onbekende geuren, het eten en de gezelligheid zorgde voor een bijzondere ervaring.

#5 Bekijk de zonsondergang vanaf een skybar

Wanneer je genoeg van de lokale omgeving hebt gezien, raad ik je aan om een van de vele skybars te bezoeken! Je kunt vanaf deze plek goed uitkijken op de drukte beneden onder het genot van een heerlijke cocktail. Als ik je een tip mag geven zou ik rond zonsondergang naar een skybar gaan, je ziet dan langzaam de lucht van kleur veranderen wat een magisch gevoel geeft!

Wil jij ook op reis door Vietnam?

Heb ik jou geïnspireerd om Ho Chi Minh City te bezoeken? Ik zorg er graag voor dat jullie (familie)vakantie tot in de puntjes verzorgd is. Zijn jullie klaar om op reis te gaan?