Skip to main content

Sri Lanka is een ontzettend bijzonder en veelzijdig land. Van de adembenemende natuur, bijzondere watervallen, groene bergen tot aan de theeplantages. De stranden zijn prachtig wit/geel met mooie palmbomen. Naast de indrukwekkende tempels, biedt het land talloze excursies en mooie culturele highlights. Of je nu op zoek bent naar een actieve vakantie of juist een rustige vakantie, in deze blog vertel ik je graag meer over deze bijzondere activiteiten. Je kan natuurlijk ook net als ik kiezen voor de beste van twee werelden en een combinatie maken van zowel actieve als relaxte activiteiten. 

Actieve vakantie in Sri Lanka

Sigiriya, ofwel de leeuwenrots is dé bezienswaardigheid van Sri Lanka. Dit is een tweehonderd meter hoge rotsmassa in roze graniet middenin de jungle. Het uitzicht is adembenemend. Ik kon mijn ogen niet geloven. Vertrek op tijd wanneer je in alle rust de omgeving goed wilt kunnen zien.

(Leeuwenrots)

Ben je een echte wandelaar/backpacker, dan is Ella Rock wat voor jou. Wanneer je in Ella bent kun je deze gigantische berg niet missen. Het wordt aangeraden om een gids mee te nemen, maar dit is niet verplicht. Het is een klim van ongeveer tweeënhalf uur – met mijn conditie was dat wel iets langer!

Naast het beklimmen van deze prachtige rotsen, raad ik je ook aan om op safari te gaan! Sri Lanka is echt een paradijs voor dierenliefhebbers. Het land heeft diverse nationaal parken. Ga net als ik met een jeepsafari door Kaudulla National Park en bewonder talloze olifanten in het wild! Een andere populair park is het Minneriya National park, dit is ook echt een aanrader.  

Rustige vakantie in Sri Lanka

Je rondreis door Sri Lanka is niet compleet zonder dat je het koloniale verleden van de prachtige steden ontdekt. In het vestingstadje Galle vindt je een Oud-Hollands Fort, een vuurtoren en de Groote Kerk van Nederlandse Kolonisatie. Daarnaast raad ik je zeker aan om de Tempel van de Tand te bezoeken. Deze tempel is de bekendste bezienswaardigheid van de stad Kandy. De tand die te zien is in deze tempel is het belangrijkste reliek van Sri Lanka. De tempel is uitgegroeid tot een bedevaartsoort voor Boeddhisten en daarom als je het mij vraagt absoluut een bezoek waard. Kandy staat daarnaast ook bekend om haar culturele dansvoorstellingen. 

De treinreis van Kandy naar Ella staat bekend als een van de mooiste treinreizen ter wereld. Het wordt even flink dringen in de trein, maar als je eenmaal een plekje hebt bemachtigd kan je genieten van de veelzijdigheid van Sri Lanka. Je komt langs de mooiste theeplantages en je rijdt door de adembenemende groene valleien. Neem het van mij aan, deze rit laat een enorme indruk achter. 

(treinreis Kandy)

Na deze indrukwekkende en actieve reis is het tijd om te ontspannen. Wist je dat je Sri Lanka heel goed kan combineren met de Malediven? Sri Lanka en de Malediven is echt een droomcombinatie. Je brengt namelijk het beste van twee werelden bij elkaar. Geniet extra van je vakantie door deze twee prachtige landen te combineren. 

Wil jij ook op reis door Sri Lanka?

Heb ik jou geïnspireerd om een reis te maken door Sri Lanka, samen te zijn en mooie herinneringen te maken? Ik zorg er graag voor dat jullie (familie)vakantie tot in de puntjes verzorgd is. Zijn jullie klaar om op reis te gaan?