Skip to main content

Het mystieke Zambia wordt niet voor niks het ‘echte Afrika’ genoemd. Een derde van het land bestaat uit nationale parken en wildreservaten. Dit unieke land ligt in het zuiden van Afrika waar je op zoek kan gaan naar wildlife. Wil je Zambia gaan verkennen, dan moet je absoluut onderstaande plekken bezoeken die ik voor jou op een rij heb gezet.

Victoria Watervallen: Werelderfgoed

Deze enorme watervallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe en ze behoren tot de breedste watervallen ter wereld! Het is niet bijzonder dat de Victoria Watervallen dus door Unesco op de Werelderfgoedlijst zijn gezet. Het water, wat komt uit de Zambezi rivier, stort zich naar beneden. Het hoogste punt is 108 meter en het water stort zich zo’n 1.708 meter naar beneden. Ook is het mogelijk om hier te bungeejumpen en raften om zeker te zijn van een onvergetelijk avontuur.

Kafue National Park

Benieuwd naar het grootste en oudste park van Zambia? Dan ben je hier op het juiste adres. Dit park biedt een diversiteit in wildlife en roofvogels. Ook is het landschap erg verschillend. Drassige grasvlaktes, regenwoudachtige bebossing en uitgestrekte savannes zal je zoal tegenkomen. Hoewel het midden en het zuiden van het park nog nauwelijks door toeristen bezocht wordt, is het noorden populair. Hier bevinden zich de uitgestrekte vlaktes van de Busanga Plains en exclusieve accommodaties. Echt een aanrader!

South Luangwa National Park

Zambia heeft naast het Kafue National Park nog vele andere wildparken zoals het South Luangwa National Park. South Luangwa National Park is één van de mooiste wildparken ter wereld en daardoor zonder enige twijfel de plek waar je heen moet gaan om olifanten, leeuwen, nijlpaarden en apen te zien. Met een gewapende gids trek je op je wandelschoenen de jungle in op zoek naar wilde dieren. Het is de leukste manier om de Afrikaanse natuur te verkennen. Het is ook mogelijk om op een nachtsafari te gaan. Zo kan je luipaarden spotten die normaal overdag moeilijker te zien zijn.

Wil jij ook op reis door Zambia?

Heb ik jou geïnspireerd om een reis te maken door Zambia en het magische land te ontdekken? Ik zorg er graag voor dat jouw vakantie tot in de puntjes verzorgd is. Ben jij er klaar voor?