Skip to main content

Schitterende natuurparken, exotisch wild, parelwitte stranden en oeroude volksstammen. Al het mooie van Afrika, te vinden in Kenia. Er is zoveel te doen en te zien tijdens een rondreis door Kenia. Ik heb mijn ogen uitgekeken tijdens mijn rondreis, ik vertel je daarom ook maar al te graag meer over de bijzondere plekken die ik heb bezocht! 

Nairobi

Om te beginnen bij Nairobi. Veel reizigers kiezen ervoor om eerst naar Nairobi te vliegen om vervolgens verder te reizen naar hun safari bestemming. Wanneer je in Nairobi raad ik je aan om het nationale park te bezoeken. Deze ligt op maar 7 km afstand van de stad af! Mijn favoriete uitje was die naar het Giraffe center. Dit is een opvangcentrum dat zich bezighoudt met natuurbehoud en educatie van Keniaanse schoolkinderen. Ik heb deze trip gecombineerd met een bezoekje aan het olifantenopvang sheldrick Elephant Orphanage. Hier worden jonge olifanten opgevangen waarvan de moeder is gedood door stropers. Het was een prachtige ervaringen om deze beesten van zo dichtbij te zien en te aaien!

Masai Mara

Masai Mara is het meest populaire natuurreservaat van Kenia. Het safaripark staat bekend om het feit dat er op jaarbasis meer dan een miljoen gnoes en zebra’s door het gebied trekken. Dit wordt ook wel de Great Wildebeest Migration genoemd. Dit safaripark mag echt niet ontbreken tijdens je reis! Een bezoek aan de Masai Mara is voor jong en oud onvergetelijk. 

Een bezoek aan een Masai dorp

In de Masai Mara zijn dorpen te vinden, dit worden de Masai Dorpen genoemd. Je kan deelnemen aan een excursie naar een echt Masai Dorp om te ontdekken hoe deze mensen leven in een prachtig natuurgebied. Ik raad je aan om samen met een Masai gids het dorp te bezoeken. Je leert kennis maken met de levensstijl van de plaatselijke bewoners en de gids vertelt over nog veel meer interessante onderwerpen over het gebied. Ik vond het een zeer leerzame en onvergetelijke ervaring!

Mount Kenya national park 

Dit park ligt rondom de Mount Kenya, de hoogste berg van Kenia. De toppen van de berg zijn ontstaan vanuit de resten van een uitgedoofde stratovulkaan. De berg wordt vereerd door de Kikuyu en wordt beschouwd als een heilige berg. Om de toppen te bereiken – er zijn er meerdere – moet je wel een goede conditie hebben. Batian (5.199 m) en Nelion (5.188 m) worden alleen beklommen door ervaren bergbeklimmers. Gelukkig hebben onervaren klimmers zoals ik de mogelijkheid om Point Lenana (4.985 m)  te beklimmen. Het is een aardig eind klimmen, maar dan heb je wel een adembenemend mooi uitzicht. Voor de dierenliefhebber is het park met een gids te bezoeken!

Nakurumeer

Middenin Kenia ligt het Nakurumeer, een beschermd gebied dat voor vogelliefhebbers echt een paradijs is! De meeste bezoekers van het Nakurumeer bezoeken de omgeving om een blik te werken op de flamingo’s. Ik snap wel waarom want het was letterlijk een roze kustlijn van flamingo’s, wat een plaatje! Rond het Nakurumeer leven veel wilde dieren en ook vogels, zo heb ik naast de flamingo’s ook neushoorns en pelikanen gespot!

Wil jij ook op reis door Kenia?

Heb ik jou geïnspireerd om een reis te maken door Kenia, samen te zijn en mooie herinneringen te maken? Ik zorg er graag voor dat jullie (familie)vakantie tot in de puntjes verzorgd is. Zijn jullie klaar om op reis te gaan?