Skip to main content

Zuid-Afrika is een van mijn favoriete reisbestemmingen en ik ben er helemaal van overtuigd dat het, na het lezen van deze blog, ook jouw favoriete bestemming zal worden. Zuid-Afrika is goed betaalbaar voor Westerse reizigers, waardoor het naast alle prachtige bezienswaardigheden ook de ideale bestemming is om voor een normale prijs een prachtige ervaring te hebben. Ik ben destijds ongeveer 3 weken door Zuid-Afrika gereisd, maar je kunt ook in slechts twee weken of minder het allerbeste van Zuid-Afrika zien! Ik vertel je graag alle highlights van Zuid-Afrika! 

Ik begon mijn reis in de hoofdstad van Zuid-Afrika, Kaapstad. In deze stad is zoveel te beleven en te doen. Van schitterende wandelingen en zandstranden tot winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Kaapstad is naar mijn mening een van de bruisendste steden van Zuid-Afrika. Ook hebben wij een vette helikoptervlucht gemaakt boven Kaapstad en de Tafelberg, de Lion’s Head beklommen en hebben we de Kirstenbosch Gardens bezocht, waar je kunt wandelen tussen de mooiste bomen en planten. Wij zijn 5 dagen in Kaapstad verbleven en hebben een auto gehuurd om onze reis te vervolgen.

Garden Route

Heerlijke stranden, afgewisseld met lagunes, bergen, meren en bossen. Wij hebben de Garden Route, die in Kaapstad begint, gevolgd tot het einde bij Storms River. Langs deze prachtige route vind je prachtige accommodaties, variërend van B&B tot ultra-luxe pension. Langs de Garden Route zijn een aantal te gekke bezienswaardigheden, zoals Mossel Bay en The Town of Wilderness, waar je een prachtig uitzichtpunt hebt over de Kaaimans River Basin. Daarna zijn wij doorgereden naar Knysna, een mooie stad omgeven door een lagoon. 

Op de Garden Route volgt na Knysna het bekende Plettenberg Bay met de nog bekendere Bloukrans Bridge, een van de hoogste bungeejump bruggen ter wereld. Wij durfden het niet aan, maar hoe te gek is dit voor echte waaghalzen?! 

Kruger National Park 

Bij het laatste deel van mijn reis ruilden wij de prachtige natuur en de heerlijke stranden in voor de savanne. Een korte vlucht bracht ons van George Airport naar Kruger, waar het echte oer-Afrika op je af komt. Een droom! Er zijn super veel opties voor het maken van een safari, van kamperen tot een bezoek en van eenvoudige lodges tot een luxe lodge in een privé-wildreservaat. Wij kozen voor een safari lodge van Arathusa, gelegen in een van ‘s werelds natuurlijkste wildernisgebied. Uiteraard gingen we in de dagen daarna ook op echte safari tour, welke volledig verzorgd werd. Het was een enorm bijzondere reis! 

Wil jij ook op reis door Zuid-Afrika?

Heb ik jou geïnspireerd om een reis te maken door Zuid-Afrika, samen te zijn en mooie herinneringen te maken? Ik zorg er graag voor dat jullie (familie)vakantie tot in de puntjes verzorgd is. Zijn jullie klaar om op reis te gaan?