Skip to main content

Iedereen die eens op Bali is geweest vertelde mij altijd dat het zo een bijzondere ontspannen en mooie plek is. De mensen schijnen er lief te zijn, het is lekker weer en er zijn waanzinnige zonsondergangen te zien. Ik dacht altijd, wat zal er hier dan anders zijn dan alle andere zonnige eilanden op de wereld? Maar ook ik durf nu te zeggen; na één reis naar Bali ben je verliefd geworden op het prachtige eiland in Indonesië. 

In een vakantie van 2 weken is al zoveel moois te zien op Bali. Ik ben zelf in de zomer in 2019 gegaan, tussen mei en oktober schijnt ook de beste tijd te zijn om te gaan omdat dit buiten het regenseizoen om is. Vooral in het zuiden heb ik rond getrokken en geslapen in de meest mooie hotels. Van te voren had ik begrepen dat het hier het leukste zou zijn, en het het niet helemaal waard is om 4 tot 5 uur te reizen naar het noorden van het eiland. Ondanks dat de echte sfeer en ervaring pas te merken is als jullie er echt zijn geweest, wil ik toch graag mijn aller tofste ervaringen op Bali met jullie delen! 

Canggu 

Na mijn lange vlucht naar Bali, met tussenstop in Singapore, was ik ontzettend blij dat mijn eerste locatie Canggu was. Na ongeveer een uurtje rijden vanaf het vliegveld zit je al in deze hippe strandplaats. Doordat deze plek met leuke restaurantjes, boetiekjes en een heerlijk strand nog niet zo druk is als andere zuidelijke plaatsen is dit perfect om even bij te komen van de lange reis. Naast de heerlijke lunch, diner, het chillen bij de beachclubs, het shoppen en de feestjes was er toch één moment dat me echt is bijgebleven. Na mijn eerste nacht slapen ging ik de plaats even verkennen, en ik kwam meteen terecht bij naar mijn mening het leukste ontbijttentje van Bali. Het Canteen café heeft de lekkerste smoothie bowls en superfoods! 

Legian Beach 

Legian Beach is iets waar je in ieder geval een avondje even moet ontspannen van het surfen en bezoeken van rijstterrassen en gigantische tempels. Iedere dag vanaf 16:00 wordt Legan Beach het meest kleurrijke strand van heel Bali. lokale artiesten komen hier gitaar spelen terwijl jij onderuit gezakt op een van de honderd gekleurde zitzakken naar een spectaculaire zonsondergang zit te kijken. Dit is voor mij toch wel het ultieme vakantiegevoel.

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan hoort officieel niet bij Bali, maar is eigenlijk niet te missen. Vanaf Sanur maak je een prachtige boottocht van 30 tot 45 minuten naar het eiland. Daar heb ik eerst een scooter gehuurd om zo de mooiste plekjes van het eiland te ontdekken. Wat mij het meeste is bijgebleven is de Devil’s Tear. Doordat de golven hier tegen de rotsen aan slaan, wordt er een spectaculair effect gecreëerd. Ik heb zelf zelfs nog het geluk gehad om een schildpad te zien zwemmen. Vanaf dit eiland is het nog maar 10 minuutjes varen naar Nusa Penida. Bij mij paste het helaas niet meer in ons tijdschema, maar ik had begrepen dat dit ook zeker aan te raden is. Als het net zo mooi is als Nusa Lembongan zou ik het ook zeker doen! 

Menega cafe 

Het Menega Cafe is een van de restaurants op Bali waar in 2005 een bomaanslag werd gepleegd. Dit stukje geschiedenis heeft best wel indruk om mij gemaakt daar. Gelukkig zijn zij zich hier helemaal bovenop gekomen, ik heb hier namelijk mijn lekkerste vis op van heel mijn reis op Bali. 

Kun jij je al een beetje voorstellen waarom Bali zo ontzettend geliefd is? Ervaar het zelf. Ik zorg er graag voor dat jullie reis naar Bali tot in de puntjes verzorgd is, en jullie net zo een onvergetelijke ervaring hebben als ik!