Skip to main content

De reden dat ik van eilandhoppen hou is omdat elk eiland vaak een hele eigen sfeer en eigen gewoonten kent. Ondanks dat het land gewoon hetzelfde is! Een van mijn favoriete landen om op te eilandhoppen is toch wel Kroatië. Kroatië is echt een paradijs voor natuur- en cultuurliefhebbers. Kroatië is de ultieme bestemming voor een reis vol avontuur. Ik vertel je in deze blog graag wat meer over de eilanden die ik heb bezocht. Allemaal echte aanraders, al zeg ik het zelf.

Dubrovnik

We beginnen in het romantische Dubrovnik. Deze stad wordt ook wel de ‘Parel van de Adriatische zee’ genoemd. Dubrovnik is een heerlijk stadje om in rond te dwalen. Ik vond daarnaast de wandeling over de oude stadsmuur echt de moeite waard! Deze oude muur is twee kilometer lang en omringt de complete oude stad. Kom wel op tijd, dan is het nog lekker rustig! Bezoek ook het fort Lovrijenac, vanaf het fort heb je een indrukwekkend uitzicht op Dubrovnik. Vanaf een afstandje leek het net of ik in de middeleeuwen was beland!

Split

Van Dubrovnik door naar de havenstad Split. Split staat bekend om zijn fijne sfeer en fantastische liggen aan de Adriatische zee. De Riva Boulevard is de belangrijkste straat van Split. Langs deze boulevard vind je meerdere restaurants en leuke winkeltjes. Middenin het centrum vind je het prachtige Paleis van Diocletianus. Het paleis is gebouwd in Romeinse stijl, persoonlijk vind ik het een van de mooiste gebouwen van de stad. Bewonder Split nog beter vanaf de Marjan Berg. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over de mooie havenstad. Je moet eerst wel even flink wat traptredens afvinken voordat je er bent, maar het is zeker de moeite waard! 

Hvar

Tijd om door te gaan naar mijn favoriete stad Hvar. Hvar is een eilandje precies tegenover Split. Met een snelle ferry ben je er in een klein uurtje. Hvar staat bekend als party eiland, maar als je het aan mij vraagt is zoveel meer dan dat. De gezelligheid en het relaxte eilandleven maken Hvar een heerlijke plek om te relaxen en te genieten van de mooie stranden. Het eiland staat daarnaast ook bekend om haar geurende lavendelvelden die in de maanden juni en juli in bloei staan. In mijn kast ligt nog een heerlijk katoenen zakje met lavendel, telkens als ik de deuren op doe, denk ik aan die heerlijke tijd op mijn favoriete eiland Hvar.

Krka

Door naar de Krka watervallen in Kroatië. Deze indrukwekkende watervallen liggen in National Park Krka. Wandel langs de talloze watervallen, stroomversnellingen en mangroves. Er zijn ontzettend veel wandelpaden om de prachtige natuur te bewonderen. Wanneer je geen wandelaar bent, kan je ook met de boot het park bewonderen. De 25 minuten durende boottocht, was ondanks de drukte aan boord, heel relaxed. Vooral de stilte, het geluid van het water en de prachtige natuur maakte het echt onvergetelijk.

Rovinj / Pula 

We zijn alweer aangekomen bij de laatste twee eilanden. De keuze is aan jou of je kiest voor Rovinj of Pula. Of natuurlijk allebei want ze liggen op nog geen half uur rijden van elkaar af. Beide eiland hebben hun eigen charmes. Rovinj staat niet bekend om de vele bezienswaardigheden, wanneer je hier bent kun je genieten van de mooie uitzichten en Venetiaanse stijl. Rovinj is een typisch oud stadje waar je met gemak uren kan rondlopen. Pula staat daarentegen wel bekend om de bezienswaardigheden, zo zijn er veel oude Romeinse gebouwen te bewonderen en de natuurlijk de bekende Amfitheater. Pula biedt ook mooie stranden en natuurgebieden aan. 

Hopelijk heb je nu een beter beeld bij eilandhoppen in Kroatië en de veelzijdigheid die het land te bieden heeft. Ik ben helemaal weg van alle eilanden, kan ik jou ook overtuigen?

Wil jij ook eilandhoppen in Kroatië?

Heb ik jou geïnspireerd om op reis te gaan naar Kroatië, samen te zijn en mooie herinneringen te maken? Ik zorg er graag voor dat jullie (familie)vakantie tot in de puntjes verzorgd is. Zijn jullie klaar om op reis te gaan?