Skip to main content

Eilandhoppen is de beste manier om de typisch Griekse eilanden te ontdekken. Het mooie van eilandhoppen is dat je van de ene kleine wereld in de andere vaart en van de ene verbazing in de andere valt. Welke regio je ook kiest, op elk plekje beleef je dat ultieme eilandgevoel! Neem voor vertrek nog een drankje op de haven en (h)op naar het volgende eiland. In dit blog vertel ik je meer over een route die ik zelf heb afgelegd en zeker aanraad!

Begin in Andros

Vanuit Athene reis je door naar de Cycladen, waar het eilandhoppen begint. Ontdek de witte huisjes met blauwe luiken, eet vis in een taverna aan de haven en ontdek het groenste eiland van de Cycladen. Op Andros komen niet veel buitenlandse toeristen, dat betekent rust op de stranden en vrijheid in de natuur. Breng een bezoekje aan Chora en Batsi, beide hebben mooie zandstranden, waar je heerlijk kunt zwemmen en relaxen. Zeker een bezoekje waard wanneer je houdt van museums is het Archeologisch museum en het Museum voor moderne kunst, hier kijk je je ogen uit!

Hop naar Tinos

Direct ten zuiden van Andros ligt het eiland Tinos. Dit eiland staat bekend om zijn pittoreske dorpjes, witgekalkte huisjes met blauwe luiken, gezellige pleintjes en de mooie kerkjes vormen het decor van dit charmante eiland! Tinos staat bekend om de kunstenaars, je kijkt hier je ogen uit met de diverse culturele en artistieke bezienswaardigheden. Een van mijn favoriete dingen is om te slenteren door het doolhof aan straatjes, waarna ik vervolgens geniet van een verkoelend drankje op 1 van de gezellige pleintjes. Ook Tinos heeft prachtige stranden om te bezoeken, mijn favoriet: Agios Fokas!

Door naar Syros

Waar alle andere eilanden gekenmerkt worden door de witte huisjes en de blauwe luiken heeft Syros statige herenhuizen in neo-klassieke en Venetiaanse stijl staan. Ik raad je aan om overdag Hermoupolis te ontdekken, dit is het grootste stadje en de haven van het eiland. De schilderachtige straten zijn typisch Grieks en zeker de moeite waard om te zien. In ieder steegje kan je wel terecht voor een lekker verfrissend drankje en natuurlijk Grieks eten. Een hoogtepunt is Ano Syros, vanuit hier heb je een prachtig uitzicht op Ermoupolis. Juist omdat Syros zo anders is, raad ik je het zeker aan tijdens je eilandhop reis door de Cycladen.

Eindig in Mykonos

Eindigt je reis is Syros of ga je door naar het prachtige Mykonos? Vergeleken met de andere eilanden kom je op Mykonos wel meer toeristen tegen. Het is dan ook een bruisend stadje met spierwitte huizen en prachtig gekleurde deuren en balkons. Het centrum van Mykonos is een doolhof van smalle witgekalkte straatjes met schilderachtige taverna’s en winkeltjes. Mykonos wordt ook wel Klein-Venetië genoemd en is zeker de moeite waard om mee te nemen tijdens het eilandhoppen. Kom op dit eiland tot rust en geniet van de dorpjes en kleine baaitjes. 

Wil jij ook eilandhoppen in Griekenland?

Heb ik jou geïnspireerd om te gaan eilandhoppen in Griekenland? Ik zorg er graag voor dat jullie (familie)vakantie tot in de puntjes verzorgd is. Zijn jullie klaar om op reis te gaan?