Skip to main content

Misschien heb je er wel eens van gehoord: Duurzaam toerisme, of ‘duurzaam op reis gaan’. Bij deze vorm van reizen wordt rekening gehouden met de bescherming van de bevolking, de natuur, het milieu en de cultuur van het desbetreffende land. Deze trend is al een aantal jaar in serieuze opkomst en ook in 2020 zijn er steeds meer reizigers die het belang van duurzaam toerisme inzien. Wil jij graag op een duurzame manier meer van de wereld zien? Maar weet je niet wat er komt kijken bij duurzaam reizen? In deze blog kom je erachter en help ik je bij het plannen van een avontuurlijke, unieke trip! 

Duurzaam op reis gaan

Er zijn verschillende vormen van duurzaam toerisme. Zo kun je ervoor kiezen om de CO2-uitstoot van je vlucht te compenseren of mee te helpen aan de (weder)opbouw van toerisme in een bepaald land. Ik, Irene van Irene’s Eigenwijze Reizen, ben een kleinschalige, duurzame reisorganisatie en help jou bij het samenstellen van een verantwoorde reis binnen en buiten Europa!

Duurzaam reizen binnen Europa

Even weg van de drukte, een nieuwe plek ontdekken en verblijven op unieke, kleinschalige locaties in Europa? Tijdens deze duurzame reis wijken we misschien een beetje af van de voor de hand liggende, toeristische trekpleisters. Liever laat ik je prachtige, onontdekte pareltjes zien. Zowel binnen als buiten Europa ga ik op zoek naar local (eco)accommodaties 

Duurzaam reizen buiten Europa

Opladen, ontspannen en ontdekken: dat betekent op reis! Ik ben gespecialiseerd in het samenstellen van verantwoorde reizen op maat. Hierbij houd ik bij alle aspecten van de reis rekening met met mens, natuur en dier. De excursies, accommodaties en activiteiten zullen dan ook vanuit een klein, local en uniek oogpunt worden uitgezocht. Ook werk ik vaak samen met lokale agentschappen voor het boeken van verblijfplaatsen, zodat ik zeker weet dat het geld op de juiste plek terecht komt.

Een aantal reizen die ik in het verleden heb mogen samenstellen gingen langs bijzondere plekken. Rondreizen door Peru en Bolivia, het ontdekken van Vietnam en een reis naar de Amazone en Galapagos. 

Meer informatie?

Wil jij op een verantwoorde manier de wereld ontdekken? Maar heb je zelf geen zin of tijd om alle opties uit te zoeken en het beste te selecteren? Dan ben je aan het juiste adres. Bijzonder, local, kleinschalig en een belevenis. Deze woorden staan centraal tijdens het samenstellen van jullie droomreis.