Skip to main content

Bijna een jaar. Bijna is het jaar voorbij. Van rennen, springen en vliegen naar pas op de plaats en letterlijk op de plaats. Dagelijks denk ik terug aan voorgaande jaren, waar mijn mooie bedrijf steeds elk jaar een beetje groter werd. Waar de wereld nog voor iedereen toegankelijk was. Zonder angst en zorgen. Ik koester de prachtige reizen die ik heb mogen plannen, van verre safari tot roadtrip dichtbij. En hoewel het einde van het jaar de tijd is om terug te kijken en te reflecteren, kijk ik dit jaar liever vooruit. Naar de toekomst. Want hoe gaat de wereld er straks uitzien? En wat kun je verwachten? 

De toekomst is iets waar iedereen en elke ondernemer momenteel mee bezig is. Zowel zakelijk als privé, want ‘hoe moet het met mijn onderneming?’ ‘wordt mijn contract nog wel verlengt? Maar ook ‘kan ik mijn huwelijk nog wel vieren?’ en ‘ik voel me depressief/futloos/neerslachtig…’ Zoals de Volkskrant al mooi verwoordde confronteert deze corona crisis ons met de pijnlijke waarheden van onze maatschappij.  

Over het algemeen ben ik super positief ingesteld. Schouders eronder en doorpakken. Ik kan niet ontkennen dat deze crisis mij niks gedaan heeft, maar alsnog zit dat kleine strijdertje in mij dat doorgaat. Ik word gelukkig van mijn werk, maar mooier nog: ik maak mensen gelukkig met mijn werk. Ik heb ondertussen zoveel mensen gesproken die echt toe zijn aan vakantie, rust, een andere omgeving en avontuur. Toch zal ook de reisbranche er straks een stuk anders uit zien. 

Zo zal er steeds meer gekozen worden voor belevenis reizen. Mijn hart juicht, mag je weten. Dit is mijn ding, mijn specialiteit! Reizigers willen herinneringen maken, samenzijn met dierbaren en de meest prachtige plekken ter wereld bezoeken. Ja, er hangt een groter prijskaartje aan deze reizen, maar je krijgt er zo onwijs veel voor terug. Het all-in en massatoerisme zal uit de standaard verdwijnen. Reizigers willen iets nieuws! Iets unieks! Ook binnen de reisbranche verandert er iets. We hebben met z’n allen zo lang in hetzelfde ‘schuitje’ gezeten, dat strijd en competitie zal verminderen. We gaan elkaar steunen. Supporten. Toejuichen. En misschien zelfs samenwerken. 

De reisbranche heeft de afgelopen tijd veel te verduren gehad, maar heeft ook veel geleerd. Eerlijkheid, openheid en transparantie is iets waar reizigers veel waarde aan hechten. Dit zal de komende jaren zo blijven. Dit jaar heeft bewezen dat ik in staat ben voor mijn reizigers te vechten en zal dit ook blijven doen. Reizigers die een Eigenwijze Reis hebben gemaakt weten dat ik al heel persoonlijk te werk ging, maar dit zal nog meer worden. Ik wil mijn reizigers op hun gemak stellen, ze vertellen dat ze alles aan mij mogen vragen. Van reisvoorstel tot annuleringsvoorwaarden: ik ben transparant. 

Lang verhaal kort. Ik kan niet wachten op de toekomst. Maar voor nu droom ik elke nacht over de bijzonderste plekken ter wereld. Op een dag kan het weer. En samen wachten we op die dag! Mee dromen? Bekijk mijn inspiratie pagina of lees mijn reisblogs!

Liefs, 

Irene