Skip to main content

Een rondreis maken door Nicaragua, super goed idee als je het mij vraagt! De combinatie van een prachtige cultuur, indrukwekkende steden en een relaxte sfeer spreekt mij, en daarbij vele anderen, heel erg aan. Nicaragua heeft voor iedereen wat te bieden. Van avontuurlijke activiteiten zoals hiken op een vulkaan, kajakken of trekken door het regenwoud tot de paradijselijke witte stranden met palmbomen. In deze blog heb ik wat punten onder elkaar gezet wat je zeker wel en niet moet doen tijdens je rondreis door het bijzondere Nicaragua!

Do: Bezoek Leon! Volgens veel mensen is Leon de leukste stad van Nicaragua, en ik ben het hier helemaal mee eens. Door de kleurrijke straten hangt er een vrolijke sfeer in de stad en ervaar je een ultiem vakantiegevoel. Een te gekke activiteit in de buurt van deze stad is het vulkaanboarden. Je glijdt hierbij met een plank van een vulkaan af, zoiets doe je waarschijnlijk ook niet iedere dag! 

Don’t: Reken er in Nicaragua niet op dat alles op tijd is. Het is gebruikelijk om wat laat te zijn en er wordt heel relaxed omgegaan met tijd. Probeer je hier niet druk om te maken en ga er lekker in mee. Wordt niet ongeduldig wanneer je gids wat te laat is of het wat langer duurt dan je gewend bent totdat je eten of drinken komt. Ervaar juist het ontspannen vakantiegevoel. 

Do: Laguna de Apoyo is een van de plekjes die tijdens een rondreis door Nicaragua zeker de moeite waard is. Doordat dit kratermeer omringd is door bergen en zich midden in de jungle bevindt, is er een spectaculair uitzicht te zien. Bekijk het warme water en spot misschien ook nog een brulaap. 

Don’t: Pak niet al te veel spullen in voor jouw rondreis. Het is meestal erg warm in Nicaragua. Je hebt niet veel warme of dikke kleding nodig. Daarnaast is het in die hitte ook niet lekker om een grote zware tas mee te dragen. Er zijn zoveel mooie dingen te zien in Nicaragua, je moet natuurlijk wel goed mobiel zijn en je niet laten belemmeren door te veel bagage. 

Do: Ook zijn er andere bijzondere plekken naast vulkanische plekken of steden. Verbeter je surf skills op Playa les Penitas. Hier kun je ook even helemaal tot rust komen. Anders dan de apen in de jungle kun je hier alligators en veel verschillende vogels en vissen spotten. Een excursie naar het natuurreservaat Isla Juan Venado vanuit Playa des Penitas is ook zeker aan te raden. 

Don’t: Geloof niet iedere persoon op straat wanneer je de weg vraagt. Mensen in Nicaragua vinden het heel belangrijk om behulpzaam en beleefd te zijn. Soms is die behoefte zo groot dat zij de weg naar een plek waar je heen moet gewoon verzinnen, in plaats van eerlijk zeggen dat ze het niet weten. Dikke tip: vraag het aan drie verschillende mensen 😉 

Do: Rust nog even helemaal uit op de Corn Islands. Deze eilanden liggen aan de Caribean kant van Nicaragua en staan bekend om de prachtige stranden en de zee. Hier kun je fantastisch duiken en snorkelen maar ook nog even heerlijk dat ene boek uitlezen waar je nooit de rust voor had. Je kunt hier met het vliegtuig om met een boot naartoe. 

Don’t: Je moet niet verbaasd zijn als jij tijdens jouw rondreis eigenlijk niet meer naar huis wilt en je helemaal verkocht bent aan Nicaragua. De afgelopen jaren stond Nicaragua bekend als een gevaarlijk land, maar is nu juist een van de veiligste landen van Zuid-Amerika. Het heeft een perfecte combinatie van alles wat je wilt in een rondreis. Vulkanische landschappen, idyllische kustlijnen, jungle, meren, eilanden, prachtige resorts, schattige primitieve huisjes, super spectaculaire steden en echt nog heel veel meer. 

Ik kan nog wel even door blijven gaan en dan vooral met de do’s. Er zijn namelijk zoveel dingen in Nicaragua die je echt moet zien of doen. Samen met jou stel ik graag jouw persoonlijke do’s en don’ts op en zorg ervoor dat jouw rondreis door Nicaragua helemaal tot in de puntjes verzorgd is.